Kalender

 • 16-01-2015

  Velofollies

  Velofollies: de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux

  Velofollies is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. U kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Dit aanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips.

  Van 16 tot 18 januari

   

  www.velofollies.be/

 • 04-02-2015

  Sharing - the new concept for sustainable mobility

  ICLEI, het internationale netwerk van lokale overheden voor duurzaamheid, en het Vlaams-Europees verbindingsagentschap Vleva nodigen u uit op de 17de editie van Breakfast at Sustainability's.

  Europese steden en gemeenten ervaren een groeiende belangstelling voor initiatieven rond delen in het kader van innovatieve en duurzame mobiliteitsdiensten (autodelen, fietsdelen, carpoolen, enz.) ICLEI is betrokken in diverse Europese initatieven zoals ENDURANCE en CARE-North plus (CO2-reductiestrategieën voor mobiliteit in de regio van de Noordzee). 

  De voertaal van het evenement is Engels. De sprekers zijn onder andere Michael Cramer, EP-lid, Voorzitter van het Transport and Tourism (TRAN) Committee, Nikolaus van Peter, lid van het kabinet van EU-Commissaris voor Transport Violeta Bulc, and the burgemeester van voorbeeldstad Deinze, Jan Vermeulen.

  Meer details vindt u in het programma: http://epomm.eu/endurance/modules/iud/docman/event_82/B@S17_draft%20programme_10%2012.pdf

  Inschrijven kan via e-mail bij Marta Marcuzzi, brussels-office |at| iclei.org voor 30 januari 2015.

 • 03-03-2015

  Congres en Forum Publieke Ruimte

  Water wordt een steeds belangrijkere factor bij het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte. Volgens recente prognoses zal ook Vlaanderen de komende decennia in toenemende mate worden geconfronteerd met zowel wateroverlast als verdroging. Een doordachte inrichting van publieke ruimten creëert kansen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Anderzijds biedt water heel wat mogelijkheden om de aantrekkelijkheid van publieke ruimten te verhogen. Dat vraagt doordachte beleidskeuzes. Door vandaag het belang van water te erkennen en hierin te investeren creëren we dynamische en veerkrachtige leefruimten voor morgen. Daarom stelt Steunpunt Straten de tweede editie van het Congres Publieke Ruimte helemaal in het teken van ”ruimte voor water”.

  Aquafin, de Vlaamse overheid, de Vlaamse Milieumaatschappij, Waterwegen en Zeekanaal, de stad Mechelen en Febestral zijn als partners betrokken bij de organisatie van het Congres Publieke Ruimte. Met hun aanwezigheid zetten deze partners het belang van water in de publieke ruimte mee op de agenda. Water is immers een bepalende factor voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling van lokaal tot bovenlokaal niveau. De congrespartners zetten zich mee in om het hoofd te bieden aan deze dringende, maar boeiende uitdaging.

  De relatie tussen water en publieke ruimte wordt tijdens het congres op 3 maart 2015 in Mechelen vanuit diverse perspectieven belicht: stadsontwikkeling, water en groen, robuuste valleien, waterberging en –afvoer, water en bedrijventerreinen. Verder staan boeiende stadsexcursies langs de Mechelse vlieten op het menu. Toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland staan garant voor een gevarieerd en boeiend congresprogramma. Samen met Steunpunt Straten en de congrespartners nodigen u van harte uit op Congres Publieke Ruimte 2015.

  Wie niet aan het volledige congresprogramma kan deelnemen, maar graag even wil netwerken en inspiratie opdoen, kan terecht op het FORUM Publieke Ruimte. Op het Forum Publieke Ruimte stellen ondernemingen en organisaties hun producten en diensten voor. Het Forum focust zich enerzijds op een aanbod binnen het congresthema water en anderzijds innovaties op vlak van publieke ruimte. Een beperkt aantal exposanten geven doorlopend toelichting op open en toegankelijke stands. Ook staan er doorlopend posterpresentaties op het programma. (lees meer ...) Schrijf u snel in op www.congrespubliekeruimte.be want het aantal plaatsen is beperkt.

 • 17-03-2015

  Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2015

  Het Vlaams Congres Verkeersveiligheid is het jaarlijkse verkeersveiligheidsevenement in Vlaanderen. Op dinsdag 17 maart 2015 vindt in Leuven de dertiende editie plaats, deze keer rond het thema gedragsbeïnvloeding.

 • 16-09-2015

  Week van de Mobiliteit 2015

  Vaak wordt ons de vraag gesteld wanneer de volgende Week van de Mobiliteit plaats vindt. Het antwoord is eenvoudig. De Week van de Mobiliteit is een Europees gebeuren dat elk jaar plaats vindt van 16 tot en met 22 september. Ook in 2015 dus.

 • 19-11-2015

  Inspiratiedag 2015

  Save the date!