Kalender

 • 06-11-2014

  postacademische opleiding 'Verkeersveiligheidsauditor'

  Voor alle nieuwe infrastructuurprojecten op het trans-Europese wegennet is men sinds eind 2013 verplicht om een verkeersveiligheidsaudit te laten uitvoeren. De postacademische opleiding ‘Verkeersveiligheidsauditor’, die de Universiteit Gent in samenwerking met het OCW vanaf november 2014 organiseert, zal in een eerste deel een stevige theoretische basis geven, terwijl in het tweede deel de eigenlijke auditprocedure aan bod komt en hoe deze moet uitgevoerd worden. De praktijkgerichte aanpak staat hierbij voorop: studiebezoek, praktijkoefeningen, toelichting van diverse cases,… In het derde deel van de opleiding wordt onder begeleiding een verkeersveiligheidsaudit in oefeningvorm uitgewerkt.
  Voor wie geen auditor wil worden, maar in de toekomst een verkeersveiligheidsaudit wil laten uitvoeren of erbij betrokken zal worden, zijn de eerste 2 delen van de opleiding interessant. Iedere les kan apart gevolgd worden. Het derde deel is voorbehouden voor diegenen die het getuigschrift willen behalen. Het getuigschrift is één van de noodzakelijke voorwaarden voor de certificatie als verkeersveiligheidsauditor door de Vlaamse Overheid.
  Alle info op www.ivpv.ugent.be/verkeer

 • 06-11-2014

  VIGeZ-symposium

  SAVE THE DATE

  Het VIGeZ-symposium zet dit jaar met recht en rede de gezinnen in de kijker. Hoe past het gezin als setting binnen gezondheidsbevordering? Hoe motiveer je ouders en kinderen om gezond te leven? Welke ondersteuning is er nodig en op welke manier doe je dat bij kwetsbare gezinnen? Met thematische workshops over onder andere geestelijke gezondheidsbevordering, gezond wonen en voeding & beweging.

  Waar? Diamant building, A. Reyerslaan 80, 1030 Brussel

  Volledig programma en inschrijven: http://www.vigez.be/opleiding/symposium/symposium_2014_gezondheid_in_gez...

 • 18-11-2014

  Inspiratiedag SMOVE

  Inspiratiedag SMOVE

  Provinciehuis Oost-Vlaanderen - Gent

   

  Leg de link. Samen voor duurzame mobiliteit.

   

  We serveren u op dinsdag 18 november graag een inspiratiedag waarop we u een hoop goeie voorbeelden, inspirerende ideeën en boeiende discussies voorschotelen. Om samen werk te maken van duurzame mobiliteit.

  U kan de ganse dag deelnemen. U kan ook kiezen om enkel deel te nemen aan het namiddag- of het avondprogramma. Hoe dan ook voorzien we voor u een diner inspiré met verrassende elementen.

  Meer informatie en het programma

  Inschrijven

   

   

   

  Een organisatie van Netwerk Duurzame Mobiliteit en Provincie Oost-Vlaanderen.

 • 02-12-2014

  Conferentie Werknemers veilig in het verkeer

  Tijdens de conferentie Werknemers veilig in het verkeer (2 december 2014, Vlaams Parlement) vertellen verschillende bedrijven welke winst zij boeken door in te zetten op verkeersveiligheid en met welke maatregelen zij daarmee bijdragen aan een verkeersveiliger Vlaanderen. Info en inschrijvingen: www.werknemersveiliginhetverkeer.be

 • 17-03-2015

  Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2015

  Het Vlaams Congres Verkeersveiligheid is het jaarlijkse verkeersveiligheidsevenement in Vlaanderen. Op dinsdag 17 maart 2015 vindt in Leuven de dertiende editie plaats, deze keer rond het thema gedragsbeïnvloeding.