9 redenen om een fietser te daten

19.04.2018
koppel fietsers

Er zijn verschillende redenen waarom een fietser opscharrelen een goed idee is, maar wij geven hier een paar van de beste!

(Een artikel door Mobiel21 gebaseerd op een Engels artikel van Cycling Weekly: 11 reasons to date a cyclist.)

 

1. Het zijn goede klussers

Hoewel sommige mechanische problemen vragen om een expert fietsenmaker, herstellen fietsers vaak ook zelf hun eigen tweewieler. Extrapoleer dit en je zal ondervinden dat heel wat onder hen ook erg handig zijn in klusjes in en rond het huis.

2. Ze hebben een uitgebreide range aan materiaal ter beschikking

Ter uitbreiding van de eerste regel, vraagt een reparatie ook het juiste materiaal. De meeste fietsers hebben dus heel wat materiaal ter beschikking. Als je een inbussleutel nodig hebt, vraagt de fietser gewoon: welke maat? Wanneer je een spaak van een wiel wil verwijderen, is hij of zij de juiste persoon om naar toe te gaan. Hamers en zagen hebben niet veel nut bij een fiets, dus daarvoor ga je beter niet bij hen langs.

3. Het zijn goede gesprekspartners

Tenzij ze elke dag alleen naar het werk fietsen, is een babbel met de fietsbuddies één van de grootste voordelen van fietsen. En als ze ook nog in het weekend voor hun plezier met de fiets er enkele uurtjes op uit trekken, dan weten ze zeker een gesprek gaande te houden. Meestal gaat het over fietsen, maar soms ook over reizen (in welke land zou jij wel eens willen fietsen?), politiek (welke partij zal investeren in fietsen) en kunst (heb je die film van Lance Armstrong gezien?)

4. Ze accepteren geen mislukking

Fietsers laten zelden een obstakel in de weg komen. Waarom zouden ze anders door de Brusselse straten durven rijden? Of in het weekend die steile helling opklimmen om die week erna het nog sneller te kunnen doen? Het is een karaktertrek die ze ook meedragen in de rest van hun leven.

5. Ze weten zich te kleden voor elke gelegenheid

Of de gelegenheid nu een snelle trip naar het werk is of een lange vrije tijdstrip naar de zee: ze hebben een garderobe om op terug te vallen. De laatste trends of snufjes, ze zijn altijd mee.

6. Ze kunnen een goede nachtrust zeker waarderen.

Wanneer je vrienden nog op café willen gaan of naar die ene nachtclub willen trekken, maar je zelf te moe bent en liever in de zetel of je bed kruipt, dan moet je maar naar je fietser-vriend te kijken: “Ik heb een fietstraining morgenvroeg” of “Ik kruip om 7 uur al op de fiets naar het werk, ik kan het niet te laat maken”. En voilà, een excuus om naar huis te vertrekken en onder de wol te kruipen.

7. Je hebt veel ME-time

Deze geldt vooral als je vriend of vriendin ook vaak in het weekend op de fiets kruipt en je zelf dan iets anders doet. Je partner zal dan immers verschillende uren weg zijn, tijd genoeg dus om te doen wat JIJ wilt. Tenzij je natuurlijk hem of haar ergens moet gaan oppikken omdat de band lek gereden is. Of wanneer je jonge kinderen hebt, want veel me-tijd blijft er dan niet over… Is je fietser nog op zoek naar wat inspiratie? Check dan hier de 9 types van Strava-routes die alle plezierrijders uploaden.

8. Ze hebben een perfect oriëntatiegevoel

Vergeet wat ze zeggen over verloren rijden in de stad of op plattelandswegjes, fietsers kijken zo vaak naar kaarten dat ze bijna nooit verloren rijden. Wil je de beste weg naar een bepaalde locatie weten? De kans is groot dat zij er al gefietst hebben en je duidelijke richtlijnen geven voor een veilige route.

9. Je hoeft je niet schuldig te voelen bij het online shoppen

Als je denkt dat je veel hebt uitgegeven tijdens een online shopping momentje, wacht dan tot je eens met een fietser date. 500 euro voor een nieuw paar wielen is geen uitzondering, dus dat jasje van 300 euro dat je gisteren kocht, valt dat eigenlijk nog wel mee.

 
Photo credits:pixabay.com