Al fietsend naar je 90ste verjaardag

25.04.2018

Jules woont in Rumst en wordt dit jaar 90. Jules is ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds een actieve fietser. Met de woorden van zijn kleinzoon: “zodra er een streepje zon aan de hemel verschijnt is hij ribbedibie!”

va6

Bij mooi weer maakt Jules pleziertochtjes, voor de frisse lucht en de beweging. Hij is ook lid van de lokale fietsclub. Maar Jules gebruikt de fiets niet enkel voor deze tochtjes, op dagen dat hij zich goed in vorm voelt gaat hij ook boodschappen doen met de fiets. Even naar de GB of de Alvo, dat lukt nog wel en het is handig om er niet steeds een auto voor nodig te hebben.

Vroeger, toen Jules nog in een brouwerij werkte, fietste hij elke dag naar zijn werk. Dat vond hij doodnormaal, fietsen was vroeger puur functioneel. Maar het plezier van fietsen heeft hij pas ontdekt na zijn pensioen. Samen met zijn intussen overleden vrouw Lea fietste Jules de jaren na zijn pensioen tot 4000 km per jaar. Toen Lea stierf was Jules zijn fietsmaatje kwijt. Gelukkig was er de fietsclub om het verdriet wat op te vangen. Jules is er tot vandaag een graag geziene gast, bij de fietsclub blijft hij in beweging en komt hij vaak onder de mensen. 

Vandaag de dag rijdt Jules enkel nog met een elektrische fiets, maar dan wel nog steeds 2000 km per jaar. Jules is ervan overtuigd dat het fietsen hem extra jong houdt. Zon, zuurstof, beweging en genieten houden je lijf en geest jong. Hij wil zo lang mogelijk blijven fietsen. Dankzij de elektrische fiets kan hij vlot meefietsen met zijn vrienden en kennissen van de fietsclub. 

Hoewel het bijzonder is dat iemand van 90 nog zo vaak met de fiets rijdt is Jules geen uitzondering. Vele senioren gebruiken de fiets, al dan niet elektrisch, voor functionele verplaatsingen of puur voor het plezier.

"Hard werken, veel genieten, en elke dag een eindje fietsen. Dat is mijn recept om gezond en content oud te worden!"
Jules

Dank aan Jules, lid van de Fietsersbond, om zijn verhaal te delen!