Betaalbaar

Betaalbaar

Mobiliteit moet betaalbaar blijven, niet enkel voor het individu, maar ook voor de maatschappij.

De totale kost voor mobiliteit is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Kost voor de gebruiker (brandstof, aankoop wagen of fiets, ticket, …), deze kostprijs bestaat uit een vaste kost (afschrijving voertuig, abonnement) en een variabele kost (per kilometer of per gebruik)
  • Kost voor de overheid (aanleg, onderhoud, beheer, …)
  • Maatschappelijke of externe kosten (kosten voor milieu, verkeersveiligheid, filekosten, gezondheidszorg, …)

Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Netwerk Duurzame Mobiliteit (NDM), de koepel van mobiliteits- en milieuverenigingen, lazen in De Morgen van 23/03/2017 dat de federale regeri

Een studie van het Federaal Planbureau ging op zoek naar de effecten van de huidige subsidie van bedrijfswagens voor privégebruik in ons land.

Brussel, 10 december 2014 - Bond Beter Leefmilieu (BBL), Netwerk Duurzame Mobiliteit en Kom op tegen Kanker sluiten vandaag de succesvolle petitie tegen salariswagens. De initiatiefnemers willen de 25.000 handtekeningen later deze week overhandigen aan de voorzitters van de federale meerderheidspartijen. Onder de ondertekenaars zijn prominente economen zoals Paul De Grauwe, André Decoster en Koen Schoors. De petitie pleit tegen de verloning met wagens en diesel en voor een verlaging van de lasten op arbeid.

Heb je vragen over bedrijfswagens of twijfel je nog om de petitie tegen bedrijfswagens te tekenen? Hieronder vind je alvast heel wat antwoorden.
Deze antwoorden kwamen tot stand dankzij de Bond Beter Leefmilieu en professoren Koen Schoors en Dave Sinardet.

Brussel 01/12/2014 - Vandaag lanceren Bond Beter Leefmilieu (BBL), Kom op tegen Kanker en het Netwerk Duurzame Mobiliteit een petitie tegen de verloning met bedrijfswagens en brandstof. De huidige fiscale gunstregeling voor bedrijfswagens zorgt voor langere files en meer luchtvervuiling. Verschillende gerenommeerde professoren economie, fiscaliteit en politicologie scharen zich achter de idee.

Pagina's