Week van de Mobiliteit: elk jaar van 16 tot 22 september

16.09.2020
Week van de Mobiliteit 2020

 

 

#goedopweg

Normaal gezien zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte tijdens Week van de Mobiliteit zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over gans Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers.
Dit jaar zal Week van de Mobiliteit er omwille van de uitzonderlijke omstandigheden echter net dat tikkeltje anders uitzien. Aangezien het organiseren van grootschalige acties en massa-evenementen nog steeds niet aan de orde is, gooien we het noodgedwongen over een andere boeg. Maar niet getreurd, want ook dicht bij huis kunnen we een lans breken voor duurzame mobiliteit en met zijn allen de ruimte veroveren! 

Een aantal vaste waarden in het programma van de week van de mobiliteit blijven bestaan, zij het iets kleinschaliger en meer lokaal.


Op het menu 2020

Donderdag 17/9:  Car Free Day
Vrijdag 18/9:         Strapdag en High 5
Zaterdag 19/9:      TreinTramBus wandeldag
Zondag 20/9:        Autovrije Zondag 
Dinsdag 22/9:       Nationale Telewerkdag 

Naast het vaste weekmenu kan je ook proeven van één van de vele andere initiatieven die in jouw buurt worden georganiseerd.
En uiteraard kan je ook zelf een actie organiseren

Verover de ruimte en organiseer je eigen actie

Wil je met jouw school, de collega’s, je fiets-buddy’s of vrienden-dagtrippers zelf een actie opzetten? Of heb je een knotsgek idee om de ruimte in jouw buurt te veroveren? Laat het ons weten en registreer jouw initiatief op onze website zodat wij kunnen zorgen voor extra promo. 

Sta je te popelen om een actie te organiseren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Bekijk dan de terugblik op Week van de Mobiliteit 2019 en laat je inspireren!

Organiseer zelf een actie

TIP: Hou bij de organisatie van jouw actie rekening met de opgelegde afstandsmaatregelen en hygiënische voorschriften. Zorg bij wandel- en fietstochten bijvoorbeeld voor voldoende spreiding door te werken met verschillende of vrije starturen en een maximum aantal deelnemers. Voorzie voldoende plaats aan start en aankomst en zorg indien mogelijk ook voor mondmaskers en ontsmettingsalcohol of vloeibare zeep.
Alle info over de maatregelen vind je op: www.info-coronavirus.be.


Week van de Mobiliteit & European Mobility Week

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Steden en gemeenten die in Vlaanderen een actie opzetten of initiatief nemen tijdens de Week van de Mobiliteit worden automatisch ook geregistreerd op www.mobilityweek.eu.