Ethias: een actief mobiliteitsbeleid voor haar klanten en medewerkers

14.09.2020
Ethias Trofee 2019

De ambities van Ethias: een positieve invloed hebben op de Belgische samenleving, bijdragen aan een groener België en het maatschappelijk gedrag binnen het mobiliteitslandschap beïnvloeden.

Ethias gaat volop mee in de energietransitie en beloont verantwoord gedrag via al haar verzekeringsproducten (van mobiliteit over huisvesting tot gezondheid) en via al haar diensten, en dit zowel voor haar klanten als haar medewerkers. Ontdek hieronder een aantal initiatieven.

Enkele voorbeelden voor haar klanten
 

1. Bike & More: “Product of the Year 2019”:

Ethias Bike & More is de verzekering voor fietsen en de nieuwe zachte mobiliteitsmiddelen - hoverboard, segway, skateboard, enz. - ontworpen door en voor hun gebruikers. Op basis van een studie van het onafhankelijk bureau Nielsen werd “Ethias Bike & More” verkozen tot "Product van het Jaar 2019"*. Deze trofee en het commerciële succes ervan tonen de relevantie van de innovatieve aanpak van Ethias aan.

Meer info

2. Alternatieve mobiliteit promoten en aanmoedigen voor werknemers:

In 2019 lanceerde Ethias de verzekering "Mobility & More" voor haar B2B-klanten. Die nieuwe verzekering wil de multimodale mobiliteit garanderen voor de medewerkers van een onderneming tijdens hun dagelijkse beroepstrajecten (woon-werkverkeer en beroepsverplaatsingen).

Waar de traditionele verzekeringspolissen voor de verschillende transportmiddelen stoppen, gaat “Ethias Mobility & More” een stap verder door alternatieve mobiliteitsmiddelen te promoten en de medewerkers van haar klanten aan te moedigen andere transportmiddelen dan de auto te gebruiken, met een volledige dekking in geval van problemen.

Meer info

3. Blue-bike laat pendelaar proeven van deelfietsen

Blue-bike, in partnerschap met Ethias, en de Vlaamse overheid laten pendelaars proeven van fietsdeelsysteem Blue-bike.

Deelfietsen spelen een belangrijke rol bij de mobiliteit van de toekomst. Ethias investeert daarom in een vernieuwd partnerschap met Blue-bike om de toekomstplannen naar een sterk Belgisch netwerk als aansluiting op het openbaar vervoer mogelijk te maken.

Blue-bike is een ideaal alternatief voor de wagen, en voor het openbaar vervoer in de “last mile”.

Ethias is al langer trouwe Blue-bikepartner, maar zet nu voor de komende drie jaar haar schouders onder het deelsysteem en bouwt daarmee mee aan duurzame mobiliteit.

Meer info

En voor haar medewerkers…

Heeft Ethias zich publiekelijk voor dit thema ingezet omdat zij ervan overtuigd is dat mobiliteit van cruciaal belang is voor de toekomst van onze samenleving, maar ook omdat zij zich positioneert als pionier op dit gebied.

De onderneming voert immers al vele jaren een dynamisch en proactief “verplaatsingsbeleid”: zij zet daarbij in op een intelligente en milieuvriendelijkere mobiliteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van openbare vervoermiddelen en zachte voortbewegingstoestellen om de verplaatsingen van medewerkers te verbeteren.

Elk jaar in september neemt Ethias deel aan de Week van de Mobiliteit en richt zij de spotlights op de gebruikers van zachte mobiliteit en gecombineerde mobiliteit (auto + fiets, openbaar vervoer + fiets, enz.).

In 7 jaar tijd is het aantal werknemers dat dagelijks met de fiets naar het werk komt vervijfvoudigd (bijna 12% van het personeel in 2019).

Meer info

*Trofee « Gekozen product van het jaar », gepubliceerd op 19 februari 2019 op poybelgium.com (Categorie Verzekeringen Niet-Leven – omnium- en ongevallenverzekering – n°1 van 3 producten in deze categorie).