studiedag gezonde publiek ruimte

20 september 2018 00:00Add to Calender 2018-09-19 22:00:00 2018-09-19 22:00:00 studiedag gezonde publiek ruimte | Netwerk Duurzame Mobiliteit Gezond Leven en Zorg en Gezondheid organiseren een studiedag rond een gezonde publieke ruimte. Hoe kan je het potentieel van de publieke ruimte inzetten? https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/studiedag-gezonde-publiek-ruimte Brussel Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public

Op 20 september organiseren Gezond Leven en Zorg en Gezondheid een studiedag rond een gezonde publieke ruimte. Hoe kan je het potentieel van de publieke ruimte inzetten om de gezondheid van burgers te verbeteren?

Op deze studiedag richten we ons naar ruimtelijke planners, middenveld, ambtenaren en politici uit verschillende beleidsdomeinen zoals jeugd, sport, welzijn en gezondheid, mobiliteit, milieu, ruimtelijke planning. 

De studiedag biedt antwoorden op volgende vragen:  

  • Hoe hou je rekening met gezondheid bij het inrichten van je publieke ruimte?  
  • Hoe hou je rekening met gezondheid  op planningsniveau?  

Je leert er instrumenten kennen die je helpen om binnen je ruimtelijke plannings- en inrichtingsproces prioriteiten te kiezen vanuit een gezondheidsreflex en om burgers te laten participeren in dit proces. Je komt er meer te weten over hoe je integraal kan werken aan gezondheid.   

In de voormiddag komen verschillende sprekers aan bod in plenaire sessies, in de namiddag zetten we de theorie om in de praktijk via verschillende interactieve workshops.  

De studiedag vindt plaats in het Vlaams Parlement in Brussel. 

Inschrijven?

Momenteel werken we hard aan het vervolledigen van het programma.  Wil je graag de definitieve uitnodiging ontvangen? Geef dan je gegevens op