Goede praktijk: Waterbus in Antwerpen

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Het Havenbedrijf zet in op duurzaam vervoer. Met de waterbus kiest het Havenbedrijf voluit voor mobiliteit over het water. Het inzetten van veerdiensten zorgt voor een permanent vervoersalternatief.
De waterbus als een volwaardig alternatief voor het woon-werkverkeer met een afvaart elk half uur. Op termijn zal de waterbus uitbreiden naar andere stopplaatsen en vaarwegen, o.a. richting haven.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

waterbus

In opdracht van het Havenbedrijf Antwerpen vaart sinds 1 juli 2017 de eerste diamant op het water: DeWaterbus ‘Aqua Diamond’. DeWaterbus vaart tussen Steenplein in Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke. Op deze manier biedt het je een alternatief voor de auto van en naar de stad. Op termijn gaat DeWaterbus uitbreiden naar andere stopplaatsen richting het noorden van de Schelde.
Kinderen tot en met vijf jaar reizen gratis. Met één ticket vaar je tussen Antwerpen en Hemiksem -Kruibeke. Een retourticket komt op 5 euro. Reductietarieven zijn er voor jongeren (6 jaar tot en met 24 jaar), voor mindervaliden en voor 65-plussers.
De Waterbus werkte ook een maand- en jaarabonnement en 10 rittenkaart uit. De tarieven liggen in de lijn van de ticketprijzen van De Lijn en NMBS, waar passagiers 2 tot 3,2 euro betalen voor een enkele rit.


Contact


[email protected]
03 808 65 65

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: