Goodplanet zoekt een Project Manager

09.11.2021

Om verschillende projecten binnen het Programma Mobiliteit in goede banen te leiden en om workshops en trajecten rond dit thema te begeleiden, zoekt GoodPlanet een nieuwe Project Manager.  

Over GoodPlanet Belgium 

GoodPlanet is ervan overtuigd dat educatie een belangrijke rol speelt bij de transitie naar een  duurzame samenleving. Via onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en  planten we zaadjes voor verandering. We maken duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en  aantrekkelijk. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek. Jaarlijks inspireren en  activeren onze 80 medewerkers en tientallen vrijwilligers meer dan 500.000 kinderen, jongeren en  volwassenen over heel België. 

Ontdek meer op onze website: goodplanet.be/nl/over-ons 

Jouw rol en taken: 

Als Project Manager volg je 2 educatieve projecten op rond het thema duurzame mobiliteit en  verkeersveiligheid in Brussel: Voetgangersbrevet en Street Motion: 

Je verzorgt samen met het team de pedagogische inhoud van je projecten: je draagt bij aan  de creatie van educatieve pakketten gericht naar leerkrachten en leerlingen. 

Je onderhoudt de contacten met de partners en geldschieters, maakt de interne en externe  inhoudelijke en financiële rapporten op, zorgt voor het voortbestaan van de projecten in de  toekomst, je meet de impact van je projecten en verzorgt de planning, communicatie,  ondersteuning van de deelnemende scholen). 

Daarnaast werk je zelf ook als Duurzaamheidscoach

Je begeleidt trajecten voor volwassenen en (in mindere mate) jongeren in schoolse context.

Je kan ook gevraagd worden om workshops te geven binnen andere duurzaamheidsthema’s  en voor een ander doelpubliek, ook in B2B context. 

Als ervaren Project Manager bied je ook ondersteuning aan de Program Coordinator van het  programma mobiliteit: je zorgt voor de uitbreiding van het programma mobiliteit naar Vlaanderen,  je zoekt nieuwe opportuniteiten en helpt mee aan de verankering van de visie van het programma. 

Je volgt één of meer leden van je team op als direct leidinggevende: je bent hun eerste  aanspreekpunt in de organisatie en neemt de evaluatiegesprekken af. 

Dit profiel zoeken we : 

Je bent onmiddellijk beschikbaar.  

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Project Manager. 

Je hebt relevante ervaring in het omkaderen/coachen van groepen (vormingswerk,  jeugdbeweging, onderwijs,…). 

Je beschikt over een goede thematische expertise van het thema duurzame mobiliteit (terugwinnen van publieke ruimte, luchtkwaliteit, verkeersveiligheid, gender en mobiliteit,  klimaat, transportmodi, schoolmobiliteit). Je hebt daarnaast kennis van het werkveld en van  het netwerk rond duurzame mobiliteit, voornamelijk in Brusselse en Vlaamse context. 

Je hebt voeling met de dagelijkse realiteit en bezorgdheden van het doelpubliek (kinderen,  jongeren en volwassenen in schoolcontext) en je hebt een idee van hoe het eraan toegaat  in het onderwijssysteem, bij de overheden en in de bedrijfswereld. 

Je bent op de hoogte van de pedagogische principes van EDO (educatie voor duurzame  ontwikkeling). 

Je weet mensen te overtuigen en te sensibiliseren rond mobiliteit, helemaal in lijn met de  visie van GoodPlanet. 

Je beschikt over volgende gedragsvaardigheden:  

o Structuur aanbrengen, plannen, organiseren en prioriteiten stellen, vormt voor jou  geen probleem. 

o Je bent een echte teamspeler die graag met anderen samenwerkt om een  gezamenlijk doel te bereiken. 

o Je bent klantgericht en beschikt over voldoende communicatieve vaardigheden om  op een vlotte, professionele manier contacten te leggen met leerlingen,  leerkrachten, schooldirecties en klanten uit onze B2B werking. 

o Je bent bereid je flexibel op te stellen en kan autonoom werken, steeds gemotiveerd  om je eigen prestaties te verbeteren. 

Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede actieve kennis van het  Frans. Tweetaligheid Nl/Fr is een pluspunt. 

Heb je ervaring in het samenwerken met het Nederlandstalige netwerk rond mobiliteit in  Brussel en in Vlaanderen? Dat geeft jou een streepje voor. 

Je hebt minimaal een bachelordiploma of gelijkwaardig.

Je kent het standaard Microsoft Office pakket. 

Je verplaatst je zelf met actieve verplaatsingsmodi of het openbaar vervoer. 

Dit bieden we je: 

Een 4/5 contract vanaf midden december 2021

Samenwerken met een enthousiast en multidisciplinair team. 

Mogelijkheid tot thuiswerk (ook na deze corona-tijden)  

Grote flexibiliteit bij het inplannen van je werkuren.  

Correcte verloning volgens barema.  

Een maaltijdcheque per gewerkte dag.  

Een kilometervergoeding voor verplaatsingen met de fiets. 

Volledige terugbetaling van verplaatsingen met openbaar vervoer. 

Zo kan je solliciteren: 

Stuur je cv samen met een korte motivatie per mail met onderwerp “sollicitatie PM mobiliteit” naar  vacature@goodplanet.be vóór 30 november 2021

Selectieprocedure

1) Eerste selectie op basis van motivatiebrief en cv. 

2) Sollicitatiegesprekken op kantoor in Brussel de week van 13 december. 3) Indiensttreding idealiter 20 december 2021