Hoe zorg je voor productieve thuiswerkers?

14.09.2020
Hoe zorg ik voor productieve thuiswerkers

Het is duidelijk: thuiswerk verovert de bedrijfswereld. Nu we er massaal van proefden én de voordelen ervan ondervonden, evolueren we naar een moderne werkomgeving. HP helpt je #goedopweg met the Office of the Future waarin plaats- en tijdsonafhankelijk werken met de juiste tools verduidelijkt wordt. Op zoek naar tips om productief thuiswerk meer te integreren en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld?

Maak duidelijke afspraken

Goed begonnen is half gewonnen. Duidelijke afspraken vormen de basis en vermijden conflicten. Een huis kun je toch ook niet bouwen zonder stevige fundering? Formuleer expliciet wat er van een thuiswerker verwacht wordt, bepaal de frequentie van thuiswerk … Leg deze punten vast in een thuiswerkpolicy zodat er ook thuis vlot aan de slag gegaan kan worden. 

Voorzie de juiste tools

Op kantoor beschikken jouw medewerkers over de beste tools, maar is dat thuis ook zo? Het thuiskantoor maakt deel uit van de werkomgeving en dus heeft jouw medewerker ook daar de juiste tools nodig om efficiënt te werken. Hou daarbij de veiligheid in het achterhoofd: bouw voor thuiswerkers hetzelfde niveau van security in dat je ook op kantoor hebt. 

Voor minder dan 1% van de jaarlijkse loonkost van de werknemer kun je hem de gedroomde home office bezorgen.
Hulp nodig bij het kiezen van de juiste tools? HP helpt je hierbij! 

Verhoog het verantwoordelijkheidsgevoel

Onderzoek wees uit dat een medewerker die een hoger verantwoordelijkheidsgevoel heeft, zich ook veel meer betrokken voelt bij de organisatie en tot het uiterste zal gaan om zijn taken efficiënt uit te voeren. Laat de werknemer dus zijn thuiswerkdag zelf inplannen, weliswaar binnen het geschetste kader dat vastligt in de thuiswerkpolicy. Zo verhoogt zijn gevoel van autonomie aanzienlijk.

Nog meer weten over the Office of the Future? Verdiep je dan in deze materie.
Of ben je op zoek naar concrete tips voor jouw werknemers zelf? Neem dan hier een kijkje.

Powered by Intel®

Lees ook de andere blog posts van HP:

Ook dit jaar is HP #goedopweg

Werk thuis even efficiënt als op kantoor