Gangmakers en Koplopers PLAY festival

17 oktober 2019 09:00Add to Calender 2019-10-17 07:00:00 2019-10-17 07:00:00 Gangmakers en Koplopers PLAY festival | Netwerk Duurzame Mobiliteit Met Gangmakers en Koplopers leerde Trage Wegen van jongeren hoe zij de mobiliteit in hun stad of gemeente ervaren. Tijd om deze kennis te delen! https://www.duurzame-mobiliteit.be/index.php/events/gangmakers-en-koplopers-play-festival Mortsel Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public
Gangmakers&koplopers

Al sinds 2016 ontwikkelt Trage Wegen samen met Kind & Samenleving en andere partners een bijzondere participatiemethodiek voor kinderen. Met Gangmakers en Koplopers geven ze jonge mensen tussen 9 en 12 jaar een eigen stem. Ze laten zien hoe zij zelf hun dorp of wijk ervaren, hoe en waar ze zich autonoom kunnen verplaatsen en hoe het netwerk van wegen en paden nog beter op hun noden kan afgestemd worden.

Met al die ervaring en inzichten op zak, komt de methodiek stilaan in een definitieve plooi te liggen. Tijd om het verhaal van Gangmakers en Koplopers te delen met iedereen die het horen wel.

Kom op donderdag 17 oktober 2019 naar het eendagsfestival Gangmakers en Koplopers PLAY in Mortsel. De methodiek wordt er ook gelanceerd als een dienst voor gemeenten die aan de slag willen gaan met kinderparticipatie rond autonome mobiliteit en trage wegen in hun buurt.

Ben je actief in de sectoren jeugd, mobiliteit en ruimtelijke ordening? Blokkeer dan alvast 17 oktober. Dit festival wil je niet missen. 

En hou alvast >> www.gangmakersenkoplopers.be in de gaten.