Goede praktijk: Cozycar

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Via de dienst Cozycar ondersteunt Autodelen.net het kosten delend particulier autodelen. Ze zorgt er voor dat het autodelen onder buren en vrienden correct geregeld is.
Via de aanpasbare standaardcontracten en reglementen worden alle afspraken voor de start van het autodelen vastgelegd en afgesproken. Via de rekenschema’s worden de kosten op een eenvoudige manier berekend en via een online reservatiekalender per autodeelgroep kunnen leden makkelijk reserveren. Bovendien is er de op maat gemaakte autodeelverzekering. Hierdoor is iedereen correct verzekerd en bouwt ieder lid van de autodeelgroep een persoonlijke schadeverleden op, dit in tegenstelling met een klassieke autoverzekering waar het enkel de plaathouder is die een schadeverleden opbouwt.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

cozycar

Een gemeente kan door het geven van slimme en simpele incentives het concept particulier autodelen meer in het straatbeeld brengen en er voor zorgen dat twijfelaars over de streep getrokken worden. Bovendien kan het ook als nazorg gezien worden waarbij actieve autodelers beloond worden voor de inspanningen die ze leveren in het bereiken van de doelstellingen op vlak van leefbare wijken en duurzame mobiliteit. Er zijn tal van slimme incentives te bedenken:
●  De gemeente betaalt het lidmaatschap van autodeelgroepen bij Autodelen.net.
●  De gemeente faciliteert particulier autodelen door het voorzien van gratis uitgebreide parkeerkaarten (zo kunnen alle leden van de autodeelgroep parkeren in de eigen buurt).
●  De gemeente faciliteert particulier autodelen door het voorzien van vaste standplaatsen voor de deelwagens (zo kan de deelwagen steeds gemakkelijk gevonden en geparkeerd worden.)
●  In aanvulling van bovenstaand punt: De gemeente faciliteert autodelen bij mobiliteitsplanning, buurtvernieuwingsprojecten en nieuwbouwwijken door bv. standaard vaste autodeelstandplaatsen te voorzien.
●  De gemeente voorziet voordelen in natura voor particuliere autodelers zoals korting voor het openbaar vervoer, gratis tickets voor culturele activiteiten, korting bij zwembaden, , enz...
●  De gemeente brengt particulier autodelen in het straatbeeld vb Informatieborden, affiches, voorbehouden parkeerplaatsen voor autodelers, enz...
●  Organisatie van een persconferentie: bv. bij de installatie van een vast standplaats, de oprichting van een autodeelgroep, de organisatie van een info-moment

 

Contact:

[email protected]
09 242 32 75

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: