Duurzaam naar het werk

20.07.2022

In het kort

Hoe kunnen we werknemers overtuigen om zich op een duurzame manier naar het werk te verplaatsen? De provincies en initiatieven als New Mobility Network ondersteunen werkgevers om een modal shift in hun bedrijf te realiseren. Moderne technologie als VR kan werknemers overtuigen van de voordelen van de (e-)fiets. We gaan in gesprek over de belangrijkste drempels voor werknemers.

Sprekers

Moderator: Esen Köse, Mpact
NDM inspiratiedag22 09_Werk Esen Kose.pdf — Duurzaam naar het werk

portret Stefanie Van Looveren

Vanuit het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen adviseert Stefanie Van Looveren werkgevers over duurzaam woon-werkverkeer. De focus daarbij ligt op de overstap van wagen naar fiets en openbaar vervoer. Door concrete maatregelen kun je ervoor zorgen dat je medewerkers op een zo vlot mogelijke, gezonde en milieuvriendelijke manier naar het werk komen. Een win-win voor iedereen.

NDM inspiratiedag22 09_Werk Stefanie Van Looveren.pdf — Provinciaal Mobiliteitspunt

portret Trees Vandenbulcke

Trees Vandenbulcke is projectmanager voor duurzame mobiliteit bij het adviesbureau Traject. Als mobicoach voor de bedrijvenwerking ‘New mobility network’ van Werken aan de Ring en het mobiliteitsmanagement VLOT in de regio Mechelen zet ze zich in voor de verduurzaming van medewerkersmobiliteit. Met voorgaande 2 projecten, Spits in Gent en de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen heeft Traject een ruime kijk op hoe je medewerkers kan overtuigen om te kiezen voor duurzame mobiliteit, de drempels en mogelijke oplossingen.

NDM inspiratiedag22 09_Werk Trees Vandenbulcke.pdf — Mental en modal shift in woon-werkverkeer. Voordelen van een gebiedsgerichte aanpak

Elena Lievens

Elena Lievens is beleidsmedewerker duurzaamheid aan Arteveldehogeschool, projectleider van het onderzoeksproject KIKET en onderzoeker duurzame mobiliteit en VR. Daarnaast is ze mede-oprichtster van EVAvzw (ProVeg Belgium).

NDM inspiratiedag22 09_Werk Elena Lievens.pdf — XR Mobility Shift

portret Jasmine Jaques

Jasmien Jaques is projectmedewerker bij Mpact. Bij Mpact werken we onder het principe 'meer met minder' aan efficiënte en toegankelijke mobiliteit. Via concrete oplossingen begeleiden we al meer dan 40 jaar bedrijven naar duurzaam woon-werkverkeer. Dankzij ons Carpoolplatform kunnen werknemers een partner vinden om samen naar het werk te rijden, wanneer er geen alternatieven voor handen zijn. 
Met onze MobiCalendar hebben werkgevers een tool in handen om hun werknemers aan te moedigen duurzame mobiliteit uit te proberen en zo in te zetten op gedragsverandering.

NDM inspiratiedag22 09_Werk Jasmien Jaques.pdf — Duurzaam naar het werk

Deze sessie maakte deel uit van onze Inspiratiedag 'Gedrag in verandering' op donderdag 22 september 2021 in Lamot, Mechelen. Wil je er volgend jaar bij zijn? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief! 

Terug naar het overzicht