Slim naar Antwerpen

19.12.2019

Slim naar Antwerpen zet in op de bereikbaarheid van de stad Antwerpen tijdens de verschillende grote infrastructuurwerken die en rond Antwerpen doorgaan sinds het voorjaar 2016. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die de impact van de werken op het verkeer minimaal willen houden. 


Aanbod


Begeleiding bij het uitwerken van je bedrijfsvervoersplan

Slim naar Antwerpen begeleidt werkgevers vanaf 20 werknemers bij het uitwerken van een sterk bedrijfsvervoersplan.

Ervaren bereikbaarheidsadviseurs geven bedrijven mobiliteitsadvies op maat om zo hun werknemers aan te moedigen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen.

Werkgevers die deel uitmaken van de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen, kunnen gebruikmaken van o.a. een proefaanbod alternatieve vervoersmiddelen, een mobiliteitsgids op maat, enz…
 

Multimodale routeplanner

De multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen houdt rekening met wegenwerken en omleidingen op uw traject. De beste, snelste en slimste route zal steeds vooropgesteld worden.

Wanneer een route toch langs wegenwerken of andere infrastructuurwerken loopt, wordt er rekening gehouden met mogelijke vertragingen en wordt dit meegenomen in het routevoorstel. Verder houdt de routeplanner ook rekening met de lage-emissiezone: als een voorgesteld traject door de LEZ loopt, geeft hij automatisch een waarschuwing in het routevoorstel.

 

Over Slim naar Antwerpen

Om de bereikbaarheid van de regio in en rond Antwerpen maximaal te garanderen tijdens de wegenwerken, zetten alle partners in op:

  • een gezamenlijke werfcoördinatie dankzij het impactmanagement dat in 2014 werd opgericht
  • gezamenlijke communicatie via Slim naar Antwerpen
  • signalisatie en bereikbaarheidsinformatie
  • maatregelen om de capaciteit van de wegen te verbeteren ('quick-wins')
  • maatregelen om de doorstroming op het hoofdwegennet te verbeteren
  • maatregelen om de verkeersdruk in de spits te verkleinen
  • de verdere uitbouw van het openbaar vervoer

De partners van Slim naar Antwerpen zijn: de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen, de Antwerpse Haven, De Lijn, de NMBS, De Vlaamse Waterweg, AWV, Lantis (vroeger de BAM), de vervoerregio Antwerpen en Civitas (Europees stedenproject).

Meer info op de website van Slim naar Antwerpen