Verover de Ruimte: samen voor leefbare buurten

14.10.2021

Dien jouw idee in en verover mee

Droom, leef je uit en laat van je horen! Wij willen weten welke gekke of noodzakelijke ideeën jullie hebben met straten, pleinen en andere openbare ruimte in je buurt. Ga aan de slag en vertel ons welke plek in jouw stad of gemeente dringend moet worden aangepakt of heringericht.

Ja, ik dien mijn idee in!

 

Wat doen we met jouw idee?

Indienen kan tot eind juli. Daarna bundelen we alle ideeën. Tijdens de Week van de Mobiliteit bezorgen we al jullie voorstellen aan de lokale besturen, mét actieplan, zodat we samen met jouw stad of gemeente werk kunnen maken van een (be)leefbare openbare ruimte op mensenmaat. Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.

Samen veroveren we de ruimte

De oproep vertrekt vanuit de brede alliantie Verover de Ruimte van onder meer middenveldorganisaties, socioculturele verenigingen en betrokken ondernemingen, die samen gaan voor groene, gezonde en ontspannende ruimte, die aanzet tot actieve beweging en ontmoeting. We beogen een shift in de focus, met meer aandacht voor stappers, trappers, openbaar vervoer en deelmobiliteit en minder voor individuele wagens.

Voel jij een klik met de waarden en doelstellingen van jouw organisatie? Stap mee in de alliantie en we bundelen de krachten!

Mobiele parklet Verover de Ruimte

Wij nemen jouw organisatie mee op in de communicatie, bezorgen materiaal om de oproep mee bekend te maken en communiceren jullie relevante initiatieven aan de lokale besturen. Neem contact op met Bernard .

Wil je als stad of gemeente zelf de dialoog omtrent kwalitatieve publieke ruimte op gang trekken? Dat kan met de Mobiele Parklet van Autodelen.net en Mobiel 21.

Verover de Ruimte is een initiatief met de steun van