Verover de Ruimte: samen voor leefbare buurten

19.08.2022

Waar burgers van dromen

Ideeën voor inspirerende, leefbare buurten

Netwerk Duurzame Mobiliteit wil burgers en lokale overheden dichter bij elkaar brengen, om samen meer leefbare buurten te ontwerpen. Daarom lanceerden we in mei een oproep aan de Vlaamse bevolking: verover de ruimte!

Laat je inspireren door de ideeën en bekijk hoe deze jouw lokale openbare ruimte kunnen verrijken. Ook als jouw specifieke buurt er niet meteen tussen staat. Er is zeker een plein, straat of park dat jouw aandacht verdient. Droom mee!

Ontdek hier de resultaten en laat je inspireren!

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.

Samen veroveren we de ruimte

De oproep vertrok vanuit een brede alliantie Verover de ruimte van onder meer middenveld-organisaties, socioculturele verenigingen en betrokken ondernemingen, die samen gaan voor groene, gezonde en ontspannende ruimte, die aanzet tot actieve beweging en ontmoeting. Onze oproep werd zo versterkt door meer dan 70 partners en vormde een mooie intro tot de Week van de Mobiliteit, waar we dit thema nog extra in de verf konden zetten.

Dit initiatief kadert in het ambassadeurschap van het Netwerk Duurzame Mobiliteit als SDG Voice 2021, waarbij we de duurzame ontwikkelingsdoelen van van de Verenigde Naties een jaar lang mee uitdragen.

Mobiele parklet Verover de Ruimte

Wil je als stad of gemeente zelf aan de slag met kwalitatieve publieke ruimte?  De leden van het Netwerk Duurzame Mobiliteit ondersteunen je hier graag bij vanuit hun expertise. Wij verwijzen je met plezier naar een geschikte partner!

 

Verover de Ruimte is een initiatief met de steun van