Mobiliteit van toen en nu

Met deze activiteit zet je op het samenbrengen van (groot)ouders en (klein)kinderen.
  • organiseer een bijzondere wedstrijd: jonge kleinkinderen op hun loopfiets tegen oma of opa op de gewone fiets die ook als loopfiets wordt gebruikt.
  • Stap in de wereld van je tienerkleinkind: laat je prikkelen door de jongere generatie en organiseer samen met hen een testnamiddag met vervoersmiddelen die zij hip vinden: hoverboards, steps, speciale fietsen, … Krijg jij hen zover dat ze een testrit willen maken op jouw elektrische fiets? Maak er een laddercompetitie van…
  • Organiseer een originele meet&greet in het bushokje of aan het oude stationsgebouw (dat al of niet nog in gebruik is): samen iets feestelijks maken van die plek en aperitieven op vrijdag rond 17u als iedereen van school en werk komt of op zondag na het voetbal? Heerlijk toch!
  • Ga op tocht met bus en trein en maak ‘verhalen’groepjes in de bus en trein, waar oud en jong aan elkaar vertellen wat ze leuk en minder leuk vinden aan het openbaar vervoer, welke de fijnste plek is die ooit werd bereisd met dit gedeelde vervoersmiddel, … Jullie eigen treintrambusdag dus.
  • Maak samen een fotofietstocht of wandeling langs plekken die belangrijk waren en zijn voor jullie en waar er heel wat veranderde op vlak van ruimte en mobiliteit. Waar kon je vroeger op straat spelen waar dat nu niet meer kan? Werk samen met een lokale erfgoedcel, zo vind je leuke foto’s uit de oude doos. Maak nieuwe foto’s op precies dezelfde plek en ga daarmee aan de slag. (Info te vinden via www.erfgoedcellen.be )

Vergeet je actie niet te registreren!

Terug naar de inspiratiefiches