Praktisch Inspiratiedag 2018

Waar en wanneer?

De inspiratiedag vindt plaats in Opek Leuven, van 9u30 (onthaal vanaf 9u) tot 16u.

Opek Leuven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

Om van aan het station van Leuven aan OPEK te geraken met de bus:
Ga naar busperron 11 en neem bus 600. Dit is de buitenringbus. Deze brengt je in 5 minuten tot aan OPEK.

De halte ligt schuin voor het gebouw. Je leest van ver het opschrift 'Openbaar Entrepot' en 'OPEK' op het gebouw.
Om terug naar het station te gaan neem je aan de overkant van de straat bus 601, de binnenringbus.

Te voet is het 20 minuten wandelen van aan het station.

route opek

Kostprijs

We bieden u deze boeiende dag gratis aan, maar inschrijven is wel verplicht.

Opgelet: wie toch verhinderd is na inschrijving, gelieve te annuleren op vrijdag 23/11 ten laatste. Wie niet verwittigt en toch niet komt opdagen, rekenen wij achteraf 25€ voor de voor u gemaakte kosten voor deze dag.

Koffie, thee, water, hartige lunch met soep en broodjes en receptie achteraf bieden wij u graag aan samen met onze partners.


Welkom in gaststad Leuven!


Leuven is een oude maar levendige universiteitstad die rond duurzaamheid  uitgesproken ambities heeft. De stad wil klimaatneutraal worden en heeft met een uniek samenwerkingsmodel duurzaam en klimaatbeleid tot een stadsbreed gegeven gemaakt. Heel wat projecten en initiatieven worden genomen, door de stad maar ook door talrijke partners.

Rond mobiliteit, het thema van deze inspiratiedag zijn uiteraard het circulatieplan, begeleidende initiatieven met Straten vol Leuven, initiatieven rond deelmobiliteit of fietsen cruciaal maar kan ook de regionale aanpak via het project Regionet vermeld worden. Deze inspanningen zijn in 2018 beloond door de Europese commissie met de European Green Leaf award, een erkenning voor kleine steden rond alle duurzaamheidsaspecten.

Om deze erkenning uit te dragen maar ook om inwoners en partners te overtuigen van de waarde van de Leuvense aanpak organiseert de stad in 2018 tal van initiatieven voor inwoners of specifieke doelgroepen en is de stad gast voor een aantal delegaties van andere steden of gaststad van deze inspiratiedag.