Bouw mee aan de Antwerpse 'Marktplaats voor Mobiliteit'

30.09.2022

Door de grote infrastructuurwerken in en rond Antwerpen hebben weggebruikers de komende jaren nood aan slimme mobiliteits- én logistieke oplossingen. De ‘Marktplaats voor Mobiliteit’ wil het aanbod aan mobiliteitsdiensten in de Antwerpse regio zodanig uitbreiden dat er meer slimme en duurzame verplaatsingen worden gerealiseerd. Door middel van de ‘Marktplaats voor Mobiliteit’ komen er oplossingen die op korte termijn congestie verminderen en die bij voorkeur een structurele gedragsverandering veroorzaken bij gebruikers. 

De 'Marktplaats voor Mobiliteit' richt zich zowel op personen- als vrachtverkeer. Werkgevers, reizigers, verladende partijen en logistieke dienstverleners die inzetten op innovatieve mobiliteits- en logistieke oplossingen, kunnen terecht op de Marktplaats. 

Antwerp by Sigrid Spinnox

Antwerpen Scheldebocht door Sigrid Spinnox

Nieuwe projectoproep

Op maandag 17 oktober om 13.30 uur lanceert Slim naar Antwerpen een nieuwe algemene projectoproep tijdens een digitale infosessie. De organisatoren willen individuele ondernemers of consortia van ondernemers stimuleren hun oplossingen op korte termijn te ontwikkelen op maat van Antwerpen. De geselecteerde projecten krijgen zowel inhoudelijke als financiële ondersteuning.
 
Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je vrijblijvend in voor meer informatie.

Slim naar Antwerpen, voor een vlotte mobiliteit

De 'Marktplaats voor mobiliteit' maakt integraal deel uit van Slim naar Antwerpen. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die de impact van de werken op het verkeer samen minimaal willen houden. Vlotter verkeer, veiligere wegen en een modal split van 50/50, dat zijn de ambities van het Routeplan 2030. De stad en haar partners zetten actief in op verschillende maatregelen via het webplatform en de routeplanner van Slim naar Antwerpen.