Dit was 30 Dagen Minder Wagen!

10.04.2024

Ooit aan gedacht om minder met de auto te rijden? Misschien denk je dat het moeilijk is, maar geloof ons, dat valt eigenlijk goed mee. Zeker met het aangename weer in juni. We beloven je op weg te helpen met tips, tricks en peptalk. En samen met de steun van duizenden deelnemers, gemeenten en andere partners gaat het je zeker lukken. Kan je de auto toch niet volledig vermijden? Dat is helemaal ok. Doe wat je kan, je mag fier zijn op wat je wél hebt bereikt. 

Waarom? 

Omdat wij geloven dat jij het kan: 30 dagen lang meer fietsen, wandelen, autodelen of trein-tram-bussen. Door een maand lang bewuster bezig te zijn met je mobiliteit, ga je vanzelf kiezen voor minder auto. Want al die andere manieren van onderweg zijn hebben je veel te bieden:
•    je boost je gezondheid door meer te bewegen én je hebt minder last van file- en parkeerstress
•    je bespaart veel geld aan brandstof, parkeer- en onderhoudskosten
•    je leert nieuwe routes, mooie plekken en fijne mensen kennen onderweg
•    je draagt bij aan de strijd tegen de klimaatcrisis
•    en je vergroot de groeiende groep mensen die meer en betere infrastructuur willen voor openbaar vervoer, fietsers, voetgangers en autodelers.

Met andere woorden: je maakt een positief verschil door je gewoontes te doorbreken. Jouw deelname is ook een signaal aan de beleidsmakers dat duurzame mobiliteit en straten en wijken op mensenmaat hoger op de agenda moeten.

Gemeenten

Zet jouw gemeente graag mee haar schouders onder 30 Dagen Minder Wagen? Dan helpen wij jou met veel plezier om je inwoners te motiveren een maand lang hun auto aan de kant te laten staan. Dit jaar kan je met jouw gemeente de 30-Dagen-Minder-Wagen-Award winnen! De gemeente met het hoogste percentage deelnemers t.o.v. het totaal aantal inwoners mag een jaar lang de titel van Overtuigde Autominderaar dragen.

We helpen je nog meer op weg: hier vind je een communicatie-kit met gratis teksten en beeldmateriaal voor je facebookpagina, website, nieuwsbrief enz. Op woensdag 17 april is er een webinar speciaal voor gemeenten. Laat je inspireren door acties van andere lokale besturen. En vanaf 18 april kan je onze onweerstaanbare inspiratiegids vol tips en ideeën voor acties, voordelen, producten enz. downloaden.

Bedrijven en organisaties

Wil je met je bedrijf, organisatie of zaak meedoen aan 30 Dagen Minder Wagen? Fantastisch! En logisch! Want duurzaam op weg gaan heeft veel voordelen. Voor je werknemers, je klanten en voor de werkgever zelf. We helpen je graag op weg met:

De 30 Dagen Minder Wagen communicatie-kit. Je vindt er gratis teksten en beeldmateriaal voor je facebookpagina, website, nieuwsbrief enz. Zo kan je vandaag al beginnen met je werknemers warm te maken voor een maand lang minder (of geen) wagen!

Volg het gratis 30 Dagen Minder Wagen-webinar voor bedrijven en organisaties op dinsdag 16 mei om 13u. In een half uur inspireren we werkgevers met tips en acties van andere bedrijven en organisaties om duurzaam woon-werkverkeer en zakenreizen te stimuleren bij hun werknemers.

Socials

Facebook: Hier vind je de pagina en het evenement. In de groep kan je tips en ervaringen delen met elkaar.
Instagram: If it's not on instagram, it didn't happen!
LinkedIn: De fonkelnieuwe pagina vind je hier, er is ook een event aangemaakt. 

30 Dagen Minder Wagen is een campagne van Netwerk Duurzame Mobiliteit, Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging.