Fietslease

14.01.2020

Ondernemingen kiezen steeds vaker voor een bedrijfsfiets. Fietsen is milieubewust, bespaart filestress en parkeerkosten. Fietsen is ook gezonder voor je werknemers. De opkomst van de elektrische fiets en de speed pedelec maken van de fiets ook voor langere afstanden of op een meer geaccidenteerd parcours een optie.

Wil je als werkgever een bedrijfsfiets aanbieden, dan kun je die aankopen, maar ook het leasen van fietsen biedt heel wat voordelen. Leasing (of huurkoop) is een overeenkomst waarbij de onderneming op lange termijn een fiets huurt. 

Het aanbieden van leasefietsen komt voor de werkgever financieel gunstig uit. Indien de fietslease gebeurt voor woon-werkverkeer zijn de kosten 100% aftrekbaar. In combinatie met het aanbieden van een extra voordeel (flexibele verloning) en een verrekening met het brutoloon, kan het bedrijf de kosten volledig recupereren.

Let op: in het kader van de hervorming van de vennootschapsbelasting daalde op 1 januari 2020 de aftrekbaarheid van 120% naar 100%. De afschaffing is van toepassing vanaf aanslagjaar 2021.