Projectoproep Antwerpse ‘Marktplaats voor mobiliteit’

13.06.2017

De Marktplaats voor mobiliteit is een initiatief van Slim naar Antwerpen waarbij ondernemers geprikkeld worden bij te dragen aan een vlotte mobiliteit in Antwerpen, ook tijdens de infrastructuurwerken. Geselecteerde projecten krijgen zowel inhoudelijke als financiële ondersteuning. Eind september 2017 lanceert Slim naar Antwerpen voor de tweede keer een projectoproep.

Biedt uw organisatie een concreet antwoord op het huidige mobiliteitsvraagstuk en hebt u interesse in deze projectoproep? Kom dan zeker naar een van de workshops van Slim naar Antwerpen op  21 of 29 juni 2017. Daar krijgt u meer informatie en kunt u al kennismaken en verwachtingen uitwisselen. Kunt u er niet bij zijn, maar bent u wel geïnteresseerd in de projectoproep? Laat dan uw gegevens achter en het team van Slim naar Antwerpen contacteert u later met meer informatie. 

Schrijf u nu in via de website van Slim naar Antwerpen en blijf op de hoogte van de nieuwe projectoproep!

 

Voor wie?

De ‘Marktplaats voor mobiliteit’ stimuleert het aanbod aan mobiliteitsdiensten in de Antwerpse regio. Zo draagt de Marktplaats bij aan het vermijden van files (wat we “spitsmijdingen” noemen), ook tijdens de geplande infrastructuurwerken. Het gaat bij voorkeur om duurzame spitsmijdingen of om structurele en blijvende gedragsveranderingen. Op die manier wordt de bereikbaarheid in de regio Antwerpen versterkt voor bewoners, bezoekers en pendelaars.

Voor de projectoproep komen zowel mobiliteitsdiensten gericht op personenverkeer als op vrachtverkeer in aanmerking. Het aanbod of de dienstverlening moet gelden in de Antwerpse regio, met in het bijzonder in het noordelijk, oostelijk en westelijk deel van Antwerpen. Daar wordt namelijk de meeste hinder verwacht.

Een brede waaier aan projecten

Slim naar Antwerpen lanceerde reeds in september 2016 een eerste projectoproep. De waaier aan projectvoorstellen was enorm divers, gaande van binnenvaart tot vernieuwende softwareapplicaties, fietsdiensten, bundeling van goederenstromen en efficiëntieslag. Een onafhankelijk jury met externe experts toetste de ingediende projecten af aan het voorgestelde beoordelingskader.

In januari 2017 werden na deze eerste projectoproep tien projecten geselecteerd voor verdere ondersteuning van Slim naar Antwerpen, waaronder vier logistieke projecten en zes gericht op personenmobiliteit.   

Door het succes van deze eerste projectoproep en de groeiende vraag van geïnteresseerde mobiliteitsaanbieders, lanceert Slim naar Antwerpen eind september 2017 een soortgelijke tweede projectoproep.

 

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van Slim naar Antwerpen.