Spits Gent

19.12.2019

Spits is een initiatief van de Stad Gent, uitgevoerd door een consortium onder leiding van het Gentse mobiliteitsadviesbureau Traject.

Spits is een team van mobiliteitsexperten. Spits ondersteunt werkgevers om een intern mobiliteitsbeleid uit te werken en coördineren duurzame mobiliteitsoplossingen in de zone. Het doel: de mobiliteit in de Zuidelijke rand van Gent verbeteren en verduurzamen.

Spits wil dat werkgevers in de Zuidelijke rand van Gent vlot bereikbaar blijven en dat werknemers in die zone op een efficiënte en duurzame manier gemakkelijk op hun werk kunnen geraken.

Acties:

  • Mobiliteitsadvies: analyseren van mobiliteitsbehoeften en -opportuniteiten van bedrijven. Vervolgens stelt Spits een actieplan op dat rekening houdt met de specifieke noden van jouw bedrijf. In een volgende fase begeleiden de mobiliteitsexperten het bedrijft bij het invoeren van concrete maatregelen. Denk aan het invoeren van een fietsleasing of het uitwerken van een mobiliteitsbudget.
  • Coördinatie vervoersdiensten: samen met de bedrijven in de zone gaat Spits na wat de meest efficiënte vervoersoplossingen zijn. Spits coördineert ook de implementatie daarvan.
  • Netwerkevents: Spits organiseert netwerkevents waar bedrijven met de beleidsmakers van Stad Gent (Schepen Economie, Schepen Mobiliteit, ...) in gesprek gaan over de mobiliteitsuitdagingen in de zone.
  • Communicatie: Spits zet campagnes op poten die werknemers motiveren om bewust met mobiliteit om te gaan. 

Meer informatie op de website van Spits Gent