Verslag Inspiratiedag 2017 - Lokale bereikbaarheid

01.12.2017

De zesde en Antwerpse editie van onze Inspiratiedag is een feit, en we blikken heel tevreden terug. Meer dan 200 mensen van heel divers pluimage kwamen tot in DE Studio. Meer dan 50 medewerkers en sprekers gaven de dag mee vorm. Het Netwerk Duurzame Mobiliteit wil met initiatieven zoals de voorbije Inspiratiedag een fijne omgeving creëren voor ontmoeting, wissel- en samenwerking tussen partners in de mobiliteitstransitie. De vele positieve reacties tijdens en na de Inspiratiedag sterken ons in het gevoel dat we daarin slagen.

 

Lokale bereikbaarheid

Nabijheid maakt ook jouw gemeente van morgen. De Inspiratiedag was meteen de aftrap van onze campagne 'Lokale bereikbaarheid' waarmee we lokale beleidsmakers (politici, ambtenaren, actieve burgers en organisaties) in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober '18 heel concrete praktijken aanreiken. Zo hebben we meer dan 50 goede praktijken verzameld in hapklare fiches. Ontdek ze en maak lokale bereikbaarheid waar!

 

In beeld

Fotoreportage

 

Presentaties

Plenair

Cathy Macharis - The Human City

Steven Vromman - Groeten uit 2047 (artikel)

Karel Martens - Mobiliteit, rechtvaardigheid en lokale bereikbaarheid

 

Voormiddag

Actieve gemeente: Mieke Nolf (Vlaams Instituut Gezond Leven) - Hanne Van Herck (Trage Wegen) - Bart Van Lokeren (Sint-Niklaas)

Toekomstbestendige gemeente: Erik Grietens (BBL) - Tom Dhollander (Infopunt Publieke Ruimte)  

Kindvriendelijke gemeente: Raf Verbruggen (Ambrassade) - Wouter Verhaert (Turnhout)

Dorpshubs in Vlaanderen: Veerle Van Westen (Provincie Antwerpen) - Agnes Voet (Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen) - Tom Maertens (DORV Vlaanderen)

 

Namiddag

Ondernemende gemeente: Eva Van Eenoo (Fietsersbond) - Jochen Goekint (Unizo) - Hilde De Ridder (provincie Antwerpen)

Delende gemeente: Angelo Meuleman (Taxistop) -Julie Mabilde (Vlaamse Bouwmeester) - Bert Meulemans (Landelijke Gilden) - Aurelie Van Obbergen (Leiedal) - Kathy Michielsen (Schoten)

Slim naar Antwerpen: inleiding - marktplaats - bewonersaanpak - werkgeversaanpak

Sociale gemeente (geen presentaties)

 

En er is méér:

Geprikkeld door de tijdelijke installatie die we lieten bouwen op een parkeerplaats voor DE Studio (het resultaat ontdek je hieronder)? De sociale garagebox krijgt graag een permanente plek in jouw gemeente of organisatie, buurt of wijk, … Geïnteresseerd? Of laat je ook graag iets maken voor de Autovrije Zondag in jouw gemeente of een bijzondere actie in je organisatie? Contacteer DRAW: [email protected]