'ons buurtpunt' Samen & op maat

23.01.2020
ons buurtpunt

De bakker, de slager, de kleine buurtwinkel, het dorpscafé. Tot voor kort had je het vaak allemaal 'onder de kerktoren'. Meer en meer verdwijnen deze lokale zaken en ontmoetingsplaatsen. Inwoners buiten de stadskernen zijn voor zowat alles aangewezen op de auto. 

De oprichting van een buurtpunt is een manier om voorzieningen, diensten en ontmoetingsplaatsen samen te brengen, dicht bij de bewoners. Het is een ontmoetingsplaats met verschillende diensten en vervoersaanbod. De concrete invulling en vorm hangt af van de lokale noden, wensen en mogelijkheden. Dat kan gaan van een lokale markt over een mobipunt tot een buurtcafé.
 

Save the date: studiedag 10 maart 2020

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseren we opnieuw een studiedag, in Leuven.

Op het programma:

  • Getuigenissen van enkele deelnemers over het traject
  • We lanceren het praktijkboek: alle info over het ontwikkelen van een buurtpunt in een overzichtelijk document. 
  • Je kan aanschuiven bij experts die elk meer info geven over één van de bouwstenen ((communicatie, het juridische, financieën, invulling ...)

Houd de datum alvast vrij! Meer info volgt later. 
 

Lerend netwerk

Met 'ons buurtpunt' reiken het Netwerk Duurzame Mobiliteit, Cera en het Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland lokale initiatiefnemers kennis en ervaring aan rond het concept 'buurtpunt' en helpen we hen zo effectief vooruit bij het opstarten van een buurtpunt. We zetten de nodige expertise in om een buurtpunt op maat van de eigen lokale context alle kans tot slagen te geven. 

We richtten hiervoor een lerend netwerk op,waarin we de verschillende expertise en kennis rond dit thema vanuit verschillende invalshoeken (sociaal, korte keten, mobiliteit, participatie, ondernemen en coöperaties,...) samenbrengen.

Volg hier ons lerend netwerk op de voet! 

Vragen?

Contacteer de coördinator van 'ons buurtpunt'

Saar Fivez

saar@duurzame-mobiliteit.be

09 331 59 14