Voetgangersbeweging werft aan

22.01.2021

De coronacrisis zorgt voor een duidelijke wake up call: we moeten de ruimte waarin we leven anders organiseren. Onze samenleving moet op zoek naar nieuwe vormen van mobiliteit, er is nood aan kwaliteitsvolle woonbuurten op mensenmaat met meer ontmoetings-, speel- en beweegruimte. We moeten onze leefpatronen organiseren rondom meer groen en natuur, zorgzaam omspringen met elkaar en streven naar dialoog en betrokkenheid met en tussen mensen.

Met een gedreven creatief team en als lid van internationale, nationale, regionale en lokale kennisnetwerken, heeft de Voetgangersbeweging in Vlaanderen en Brussel een stevige positie in dit speelveld verworven. Zo lanceerden we reeds in 2005 het Octopusplan voor veilige schoolomgevingen. Met Infopunt Publieke Ruimte staan we mee aan de wieg van de mobipunten die in Vlaanderen voor de grote doorbraak staan, zijn we met Operatie Perforatie inspirator voor de ontharding van de bebouwde omgeving, Als kenniscentrum en netwerkorganisatie inspireren we alle Vlaamse lokale en bovenlokale besturen om in te zetten op kwaliteitsvolle publieke ruimte. Met de Zomerstraten verbeteren we samen met heel wat buurtgroepen  de buurtkwaliteit en samenhorigheid. Kortom, de Voetgangersbeweging is gangmaker van tal van spraakmakende projecten en beleidsinitiatieven.

Deze doelstellingen realiseren we met een multidisciplinair team van stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, verkeerskundigen, participatiedeskundigen en communicatie-experten.  

Omdat we ambitieus zijn voor de toekomst en geloven in de kracht van samenwerken, breiden wij de komende periode ons team aanzienlijk uit. Daarom zijn wij op zoek naar (m/v/x)

·        Landschapsarchitect / ruimtelijk ontwerper

·        Grafisch vormgever

·        Campagneverantwoordelijke

·        Webontwikkelaar

·        Geograaf / GIS-expert

 

De vacaturebeschrijvingen vind je hier!