Goedopweg 3.0: A Tribe Called Transport

03.06.2020

Digitaal is al een tijdje het nieuwe normaal. We beschikken vandaag over heel wat apps, data en informatie die ons kunnen helpen om duurzame mobiliteit vorm te geven. Met Goedopweg 3.0: A Tribe Called Transport willen we tonen dat de technologische evoluties binnen mobiliteit hand in hand kunnen gaan met sociale innovatie en lokale duurzaamheid. 

 

Hoe willen we dit doen?

Logo ATCT

Via A Tribe Called Transport. Dit is een platform dat dient om jongeren die snakken naar 'menselijke en technologische vooruitgang' samen te brengen. Studenten, pas afgestudeerden en startups krijgen een medium waar ze innovatieve oplossingen voor duurzame mobiliteit kunnen verkennen. Daarnaast kunnen ze ook hun eigen ideeën en producten delen met elkaar en komen ze in contact met grote bedrijven die hen willen ondersteunen bij het uitwerken van hun ideeën. In 2019 hebben we al enkele leuke stappen ondernomen (podcasts, websitesurveysamenwerking met hackathons en jongeren uit Noorwegen). In 2020 gaan we een stapje verder (lees: dichter) richting de studenten, zowel voor, tijdens, als na de Week van de Mobiliteit.

 

Wat doen we voor De Week van de Mobiliteit?

Corona heeft een zeer grote impact op ons leven, maar ook op onze mobiliteit. Net zoals voor iedereen, is het ook voor de studenten een onzekere periode. Daarom lanceren we binnenkort enkele interviews met jongeren en experts over de impact van Covid-19 op hun verplaatsing en wat zij verwachten van de toekomst. 

Volgende thema's kunnen ter sprake komen:

  • - Moeten de studenten nog een bedrijfswagen verwachten van hun toekomstige werkgevers?
  • - Wat mogen de studenten verwachten van het nieuwe academiejaar?
  • - Is het openbaar vervoer nog veilig?
  • - Welke communicatiestrategie is er nodig om ALLE studenten te bereiken?
  • - Impact van mobiliteit op mentale gezondheid van studenten
  • -...

 

Wat doen we tijdens De Week van de Mobiliteit?

ATCT - blue bike

Tijdens de zomer voeren we een (internationaal!) onderzoek uit naar wat efficiënte mobiliteit betekent voor studenten en welke meerwaarde nieuwe technologieën daarop kunnen hebben. Dezelfde vragenlijst zal ook verdeeld worden in andere landen zoals Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen,.... Tijdens de Week van de Mobiliteit lanceren we de resultaten en kunnen we de resultaten van studenten in Vlaanderen vergelijken met studenten uit andere landen!  

 

Wat doen we na De Week van de Mobiliteit?

ATCT - auto

In het najaar gaan we uit ons bubbel (figuurlijk) met Lost Lectures.

We gaan met A Tribe Called Transport langs bij verschillende universiteiten om de opkomst van een van de meest actuele ontwikkelingen binnen de mobiliteitswereld te bespreken, namelijk zelfrijdende voertuigen. Bij elk universiteit laten we 2 experts aan het woord. Ondertussen kunnen de studenten afwisselend deelnemen aan de gesprekken voor enkele minuten. Zo bespreken we zelfrijdende voertuigen niet enkel vanuit verschillende perspectieven, maar kunnen we ook een kritische kijk innemen tegenover de socio-economische impact van deze nieuwe ontwikkeling.

Heb je zelf een idee of zin om samen te werken? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Hou ondertussen zeker het platform A Tribe Called Transport (+sociale media) in de gaten voor verdere updates.