Werk thuis even efficiënt als op kantoor

02.09.2020
HP tips voor thuiswerk

Massaal maakten we de afgelopen periode kennis met thuiswerk. Dat verliep, gezien de bijzondere omstandigheden, niet altijd van een leien dakje. Nu je proefde van deze manier van werken en er de voordelen wel van inziet (wie geniet er niet van een filevrije werkdag), helpen we je graag #goedopweg om ook thuis efficiënt te werken.

Maak goede afspraken

Ga je naar kantoor, dan is de boodschap duidelijk: je trekt de deur thuis dicht, gaat werken en bent dus (iets) minder snel bereikbaar voor jouw huisgenoten. Ze zullen je dus niet zomaar storen. Bij thuiswerk ligt dat net even anders … Je blijft namelijk thuis en bent dus, vaak letterlijk, binnen handbereik. Maak daarom goede afspraken zodat je ongestoord kunt werken. Deel uitdrukkelijk mee dat er gewerkt wordt.

Structureer je werkdag

Thuiswerk betekent ook effectief dat je thuis werkt. Structureer daarom jouw werkdag, net zoals je op een kantoordag doet. Werk dus niet in jouw pyjama want ook de manier waarop je gekleed bent, beïnvloedt onbewust je werkgedrag. Lijst de uit te voeren taken in volgorde van prioriteit op en plan de taken die opperste concentratie vereisen op jouw meest productieve momenten.

Creëer een fijne werkomgeving

Zorg voor een aangename werkomgeving die beschikt over de juiste tools en verhoog zo je productiviteit. HP is met the Office of the Future koploper als het gaat over de moderne werkomgeving waarin er met de beste tools eender waar en eender wanneer gewerkt kan worden. Zo werk je ook thuis minstens even efficiënt als op kantoor. Op naar meer thuiswerkdagen, minder files én een duurzamere wereld?

Meer weten over the Office of the Future? Verdiep je in deze materie.
Ook voor jouw werkgever somden we een aantal tips op waarmee hij jou kan helpen thuis productief te werken. 

Powered by Intel®

Lees ook de andere blog posts van HP:

Ook dit jaar is HP #goeopweg

Hoe zorg je voor productieve thuiswerkers