Een verjaardagsfeestje op een parkeerplaats? Esther veroverde de ruimte!

23.09.2019

Esther organiseerde een originele Verover de Ruimte actie in de Week van de Mobiliteit. Ze ontving haar vrienden op een parkeerplaats voor haar verjaardagsfeestje.  Een verslag!

Esthers verjaardagsfeestje

10 u ‘s ochtends en er is een parkeerplaats vrij recht tegenover de deur. Daar zullen we vandaag ons verjaardagsfeestje houden. We installeren ons tussen twee auto’s in. De voorbijgangers kijken geïnteresseerd toe. Er staat veel wind (gelukkig geen regen), dus we haasten ons om stoelen en een tafel klaar te zetten zodat onze grasmat niet wegwaait.

Met een strandstoel, een tafellaken en een aantal vlaggetjes is onze parkeerplaats snel aangekleed. We halen ontbijt bij de bakker (ook recht tegenover de deur) en we zijn vertrokken.

Rond de middag arriveren de andere gasten met hapjes en drankjes. De buren zijn geamuseerd en feliciteren ons met de creatieve invulling van onze parkeerplaats. Tijd voor taart!

Esthers verjaardagsfeestje
Het feestje van Esther

De wind blijft wel een boosdoener. Onze Verover De Ruimte-vlaggetjes trekken de strandstoel en de tomatenplant (waaraan we ze vastmaakten) meteen omver. Ook de kaartjes van het gezelschapsspel waaien meteen weg. We spelen dan maar even Twister op de stoep.

Wat heerlijk dat we zoveel ruimte voor onszelf hebben vandaag!

Esthers verjaardagsfeestje

Rond 15u komen er nog enkele feestgangers bij. We zijn uiteindelijk met z’n vijftienen. Jammer genoeg komt er geen extra parkeerplaats vrij, die hadden we zeker kunnen gebruiken voor de uitbreiding van ons feestje.

De meeste voorbijgangers zijn nog steeds enthousiast. Enkele auto’s vertragen en zijn teleurgesteld omdat we hun parkeerplaats hebben ingenomen, maar we krijgen van hen geen reactie. De passagiers van de voorbijgaande bussen zijn wel erg enthousiast en zwaaien naar ons.

Al bij al was het een zeer geslaagde dag en een zeer geslaagd feestje. Voor volgend jaar hopen we op minder wind, maar evenveel zon en denken we aan een koelbox voor de taart!

Esthers verjaardagsfeestje

Bedankt voor de originele actie Esther, en nog een gelukkige verjaardag!