Elektrisch rijden én autodelen combineren? Vijf inspirerende testimonials over Partago

29.03.2018

Er bestaan heel wat autodeeloplossingen voor mensen die maar af en toe een wagen nodig hebben. Partago is er daar een van. Bijzonder aan Partago is het feit dat de organisatie een coöperatie is: elke gebruiker is dus ook coöperant of mede-eigenaar. Daarnaast kiest Partago voluit voor elektrisch rijden, om zo zuiver mogelijk te rijden en de stad zo leefbaar mogelijk te houden.

Geprikkeld door het concept? Deze vijf Partago'ers vertellen je over hun ervaringen met het systeem.

Luc en Marjolein

"We zijn met ons gezin al jaren enthousiaste autodelers. Toen Partago in het Gentse een elektrisch autodeelsysteem oprichtte, besloten we al snel mee op de kar te springen. Samen met Korneel, de broer van Marjolein, kochten we een elektrische auto om via Partago met onze buurt te delen. Zelf gebruiken we de deelauto voornamelijk om grote inkopen te doen en om familie te bezoeken - hier staat een neefje mee op de foto. Onze andere verplaatsingen proberen we zoveel mogelijk met de fiets te doen, en dat lukt ons en de kinderen goed. Af en toe gebruiken we de deelauto om de kinderen naar hun hobby's te brengen: onze dochter naar de saxofoonles (al is ook dat meestal met de fiets) en onze voetballende zoon naar zijn uitwedstrijden. Wanneer we carpoolen naar de voetbalmatch is onze deelauto enorm populair bij de teamgenoten van Linus. Iedereen wil wel eens meerijden met die coole elektrische auto!"

Partago_Luc_Marjolein

Gezinsvervangend Tehuis Gandae

"Het gezinsvervangend tehuis Gandae in Gentbrugge is een residentiële voorziening voor werkende volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Voor onze verplaatsingen maken we gebruik van een klein busje en de deelauto's van Partago. Vroeger dienden de begeleiders hun eigen auto te gebruiken wanneer ons busje in gebruik was. Nu kunnen we voor deze verplaatsingen de elektrische auto's van Partago gebruiken. Zo brengen we onze bewoners naar de dokter, tandarts of de winkel."

Gandae_Partago

Pieterjan uit Destelbergen

"Ik koop graag en regelmatig tweedehands. Zo kocht ik al een barbecue, enkele meubels en deze  ecologische grasmaaier. Vaak moet ik de spullen die ik online op de kop heb getikt ophalen in een dorp dat moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Voor die verplaatsingen maak ik dan gebruik van een deelauto van Partago. Ook al staat de dichtsbijzijnde Partagowagen op een goede 5 minuten fietsen van bij mij thuis, het duurzame en aangename karakter van elektrisch autorijden maken die kleine moeite helemaal waard!"

Partago_Pieterjan

Nina, Siel en Fien van webshop Just Hazel

"Anderhalf jaar geleden richtten we samen de webshop Just Hazel op. We verkopen milieuvriendelijke kledij die eerlijk gemaakt is en kiezen voor stijlvolle en tijdloze stukken. Naast onze webshop organiseren we homeparties en staan we regelmatig op marktjes en evenementen. Voor deze verplaatsingen maken we vaak gebruik van de deelauto's van Partago. Als duurzame onderneming vinden we het belangrijk om andere duurzame initiatieven te ondersteunen. We kijken er al naar uit om voor ons volgend evenement de nieuwe elektrische bestelwagen van Partago te gebruiken. Extra veel ruimte voor extra veel duurzame mode!"

Partago_Hazel

Arno van restaurant Lokaal

"In mijn restaurant staan lokale en biologische groenten centraal. Prei gegrild in de oven met wat citroen, dat is echt geniaal! Omdat ik probeer om zo bewust mogelijk te leven, niet enkel wat eten betreft, maar ook hoe ik me verplaats, ben ik begin 2017 coöperant geworden van Partago. Op die manier hoef ik niet zelf een auto aan te kopen en kan ik toch elektrisch rijden. En dat doe ik vooral om groenten en inkopen voor mijn restaurant te halen. Vaak ga ik ze zelf oogsten op de zelfoogstboerderij Oogstgoed in Gentbrugge. Lokale groentjes voor lokale mondjes!"

Lokaal_Partago

Meer weten over Partago?

Kijk eens rond op > www.partago.be

Je vindt er alle info over de kostprijs, de app, de wagens en de standplaatsen in Gent.