Bedankt om je auto te laten staan tijdens de 30 Dagen Minder Wagen! Tot volgend jaar!

20.04.2022

Je eigen wagen niet gebruiken tijdens de maand juni, lukt jou dat? Prof. Cathy Macharis daagt ons allemaal uit als ambassadeur van onze campagne 30 Dagen Minder Wagen. In de afgelopen week stond ze de pers te woord om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Ben jij al ingeschreven? Schrijf je in en help duurzaamheid op weg! 

doe mee met 30 Dagen Minder Wagen

Je ontvangt van ons praktische tips, nieuwe routes en handige apps die jouw verplaatsingen vergemakkelijken. Zo kan je meer tijd kan vrijmaken om te genieten van je rit. Onze mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Blue Bike, O2O en Cambio autodelen bieden voordelen aan die je op weg helpen in juni. 

30 Dagen Minder Wagen beeld

Een maand geen auto betekent meer avontuur én een betere gezondheid. Met de stijgende brandstofprijzen is het ook zeker geen slecht moment om je wagen even vrijaf te geven. Plus: wij gaan aan de slag met jouw deelname. Doorheen de challenge vragen we je namelijk hoe het loopt. Wat lukt? Waar loop je tegenaan? Op basis van die input formuleren wij beleidsaanbevelingen om een leven zonder eigen wagen te vergemakkelijken. We werken hiervoor samen met de VUB-onderzoeksgroep Mobilise waar prof. Cathy Macharis aan het hoofd staat.

We hopen dat mensen na een maand hun gewoonten hebben doorbroken en beseffen dat je voor de meeste van je verplaatsingen prima zonder wagen kan. ‘En als je dan eens een wagen nodig hebt, dan neem je een deelwagen, of een taxi, of je rijdt eens met mensen mee’, zegt Cathy Macharis. Eens je dat hebt gevoeld, besef je hopelijk dat die eigen wagen niet meer nodig is.

Zo willen we met 30 Dagen Minder Wagen een blijvende impact hebben op heel Vlaanderen.

Overtuigd?

Schrijf je in voor 30 dagen minder wagen!

Wil je meer lezen of horen over de campagne? Hieronder vindt je een selectie van de artikels en fragmenten uit de pers:

De Morgen
Radio 1
De Standaard
Nieuwsblad
 

30 Dagen Minder Wagen logo