3 tips om beter thuis te werken

15.09.2019

Geen dresscode, geen collega’s die je storen, geen tijdverlies op weg naar en van het werk: thuiswerken heeft heel wat voordelen. Toch kan het lastig zijn om jezelf optimaal te laten presteren in je thuiskantoor.

Met deze tips van HP hou je je focus op het werk waar en wanneer het moet en geniet je ten volle van de pluspunten van flexibel werken.

HP thuiswerk

1. Bepaal en hou je aan vastgestelde werkuren

Als je vooraf geen werkschema opmaakt, riskeer je het overzicht over je gepresteerde uren en je werk te verliezen. Hou je dan ook aan dit schema. Laat je niet verleiden om je werk te onderbreken voor privé activiteiten. Zo vermijd je ook dat je ‘s avond nog mail moet checken en zo het gevoel krijgt dat je werkdag nooit is afgelopen.

2. Structureer je dag

Breng een goede structuur in je werkdag. Het voordeel van thuiswerken is dat je echt gefocust aan de slag kunt gaan. Plan de taken die de meeste concentratie vereisen op je meest productieve uren. Maak een lijstje van je opdrachten en zet de meest dringende bovenaan. Als het kan, sluit dan ook de deur van je thuiskantoor.

3. Kleed je aan, al is het enkel voor de goudvis

Zelfs al kan het en is het verleidelijk, de hele dag in je pyjama rondlopen is niet productief. De manier waarop je gekleed bent, beïnvloedt je onbewust. Doe zoals je iedere werkdag doet. Neem tijd om te ontbijten, poets je tanden en trek iets aan waarmee je ook naar de supermarkt zou kunnen gaan. Zo maak je een frisse start van de dag en dat boost je zelfvertrouwen.