Verzoekschriften voorzien binnen het Gemeentewegendecreet

30 mei 2023 10:00Add to Calender 2023-05-30 08:00:00 2023-05-30 08:00:00 Verzoekschriften voorzien binnen het Gemeentewegendecreet | Netwerk Duurzame Mobiliteit Dit is het derde webinar in een reeks van drie over regelgeving en recente rechtspraak. https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/verzoekschriften-voorzien-binnen-het-gemeentewegendecreet webinar Netwerk Duurzame Mobiliteit [email protected] Europe/Brussels public
Tot
30 mei 2023 12:00

Dit is het derde webinar in een reeks van drie over regelgeving en recente rechtspraak. In dit webinar gaat Steven Clays dieper in op de behandeling van verzoekschriften voorzien binnen het Gemeentewegendecreet:

  • erkenning
  • opheffing
  • afpaling
  • herwaardering
  • opleggen van een last tot herstel.

De materie van de verzoekschriften is bepalend voor de relatie tussen bestuur en burger inzake gemeentewegen. Welke voorwaarden kan een lokaal bestuur aan deze verzoeken koppelen? Hoe gaat de gouverneur om bij het stilzitten van de lokale overheid? We verkennen de afwegingsgronden voor het nemen van beslissingen met de verzoeken samenhangen aan de hand van reële cases. Telkens is er bijzondere aandacht voor het waarborgen van de hoorplicht bij het behandelen van deze verzoekschriften.

Praktisch

Deelnemen aan de volledige reeks van drie webinars kost 299 euro (incl. btw). Partnergemeenten van Trage Wegen krijgen 50% korting. Inschrijven voor een afzonderlijke webinar kan ook. Dat kost 139 euro (incl. btw) per webinar. 50% korting voor partnergemeenten.