De langste fietsketting ooit

27.06.2023

Op 17 september slaan de Fietsersbond, GRACQ en de brede fietscommunity de handen in elkaar om een heus fietsfeest te organiseren op deze Autovrije Zondag!

Aan het kanaal Charleroi- Brussel van Tubeke in Wallonië, over Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw in Vlaanderen tot in Brussel blazen fietsers present voor een groots Belgisch fietsfeest langsheen een feestelijk fietsparcours.

De langste fietsketting ooit is een recordpoging en wordt een uniek moment. Een nooit eerder geziene ketting van duizenden fietsers.

De hele dag lang valt er van alles te beleven. Het volledige spectrum aan fietsen en fietsers is welkom. Van de beginnende fietser tot de dagelijkse die-hard fietspendelaar, van éénwieler tot cargofiets. Je ontdekt fietsdorpen met fietsherstelateliers, fietsfoodtrucks, fietsbehendigheidsparcours en standjes van de vele fietsorganisaties die Vlaanderen en Brussel rijk zijn. Versier onderweg je fiets, kom alles te weten over de wegcode, herstel zelf je fietstas of laat je van je stoerste kant zien op de pumptrack.

Met de ‘Langste fietsketting ooit' geven we een duidelijk signaal: fietsers kennen geen grenzen, het is aan onze politici en overheden om de mobiliteit van de toekomst te (blijven) ondersteunen! 

Rinkelt jouw bel ook wat harder op zondag 17 september?

Heb je zelf een idee of een tip voor een activiteit langs het parcours? Neem contact op met Maarten Bellens, de coördinator van de langste fietsketting bij de Fietsersbond, via [email protected] 

 

 

Gooooooooooooooooo!

langste fietsketting