VUB zoekt een Onderzoeker met onderwijsopdracht in Ruimtelijke Planning en Mobiliteitsplanning

18.03.2024

Momenteel zijn we voor de onderzoeksgroep Cosmopolis Centre for Urban Research van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Geografie, op zoek naar een onderzoeker met onderwijsopdracht (assistent, in statuut van doctoraatsbursaal).

Je takenpakket zal er als volgt uitzien:

Je bereidt een doctoraat voor in het vakgebied van de stedenbouw en de ruimtelijke planning (60% van je tijdsbesteding). De focus van je onderzoek zal bij voorkeur liggen op de interactie tussen de gebouwde omgeving en mobiliteit, maar zal in samenspraak bepaald worden en hangt mede af van je achtergrond en je specifieke interesseveld.

Je ondersteunt het onderwijs binnen de opleiding Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning (SteR*), en je biedt onderzoeksondersteuning en dienstverlening binnen de activiteiten van Cosmopolis Centre for Urban Research (Vakgroep Geografie) (samen 40% van je tijdsbesteding). Binnen je onderwijstaken ligt de nadruk op het ondersteunen van de opleidingsonderdelen Mobiliteitsplanning en Land Use Planning and Growth Management, en het begeleiden van masterproeven. Daarnaast sta je mee in voor de communicatie met de studenten en ondersteuning bij de algemene organisatie van de opleiding.

Het gaat om een aanstelling van in totaal 6 jaar. Na een succesvolle periode van 4 jaar als doctoraatsbursaal bieden we je in principe een contract aan van nog eens 2 jaar als wetenschappelijk medewerker.

Voor deze functie zal onze Main Campus in Etterbeek (Brussel) je thuisbasis worden.

Wat verwachten wij van jou? 

  • Je bezit een diploma van Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, of je beschikt over een masterdiploma in een aanverwant studiegebied, zoals geografie, planologie, architectuur, urban studies, verkeerskunde, ingenieurswetenschappen, economische wetenschappen of toegepaste economische wetenschappen. Je studeerde af (of zal afstuderen) met (tenminste) onderscheiding. Je kan je ook kandidaat stellen indien je je diploma in juni of september 2024 zal behalen.
  • Je hebt een uitgesproken interesse in hoe de gebouwde omgeving mee sturend is voor het verplaatsingsgedrag en de bereikbaarheid, in het bijzonder met betrekking tot sociaal inclusieve en duurzame mobiliteit in een stedelijke en randstedelijke context, en je kan dit staven aan de hand van bijvoorbeeld professionele ervaring, de oriëntatie van je afstudeerwerk, of een eigen onderzoeksvoorstel.
  • Je schrijft vlot en beschikt over een goede kennis van het Nederlands en het Engels. Goede kennis van het Frans is een troef. Je bent bereid om enkele keren per jaar op zaterdagvoormiddag of in de avonduren te werken (de opleiding STeR* richt zich op werkstudenten, waardoor de lessen doorgaans buiten de kantooruren plaatsvinden).
  • Voorafgaande relevante professionele ervaring buiten de universiteit (bijvoorbeeld in de adviesverlening, beleidsvoorbereiding, of toegepast onderzoek) strekt tot aanbeveling (maar is geen uitsluitende voorwaarde).
  • Je hebt geen werkzaamheden verricht in het kader van een mandaat als assistent bezoldigd ten laste van de werkingsmiddelen, gedurende meer dan 12 maanden (gecumuleerd).

Word jij onze nieuwe collega?

Dan bieden we je een voltijdse doctoraatsbeurs aan, voor de duur van 12 maanden (verlengbaar tot max. 48 maanden plus 24 maanden in het statuut van wetenschappelijke medewerker, mits positieve evaluatie van de doctoraatswerkzaamheden), met voorziene startdatum 1 oktober 2024.

Je ontvangt een beursbedrag gekoppeld aan een van de barema’s die door de overheid worden vastgelegd.

Spreekt deze functie je aan?

Solliciteer dan hier: https://jobs.vub.be/job/Elsene-Doctoraatsbursaal-Ruimtelijke-Planning-en-Mobiliteitsplanning/1049823401/ ten laatste op 15 mei 2024.

Heb je vragen over deze functie? 

Contacteer dan prof. dr. Kobe Boussauw of dr. Eva Van Eenoo (e-mail: [email protected] of [email protected], telefoonnummers op aanvraag).