Alles over: op reis met de boot

19.09.2019

Met de boot in plaats van met het vliegtuig?

Voor de democratisering van de luchtvaart reisden de meeste mensen per schip de wereld rond. Sinds de jaren zestig werd vliegen goedkoper dan reizen per trein of per auto, waardoor bijna alle passagiersschepen verdwenen. Toch is reizen per schip veel energie-efficiënter dan reizen per vliegtuig, en comfortabeler ook want je hebt veel meer bewegingsruimte als passagier!

 

Lijndiensten

In Europa zijn er verschillende lijndiensten of ferry's van en naar Europese havens. Een van de meest gekende is wel de ferry van Calais naar Dover. Maar er is meer! Scandinavië, Ierland, Duitsland, Middelandse zee,...
Je kan zelfs naar New York zonder vliegen, met de transatlantische lijn Queen Mary 2.

Meer informatie:

www.directferries.nl

www.poferries.com

www.dfdsseaways.nl

www.stenaline.nl

www.transeuropaferry.co.uk

www.ferrylines.com

 

Mee met een vrachtschip

Meevaren op een cargoschip, dat kan! In Gent bijvoorbeeld vertrekt de Volvoboot dagelijks richting Scandinavië en er is altijd plaats voor enkele passagiers. Ook vanuit Antwerpen vertrekken er verschillende schepen waar je mee kan reizen. Als je meevaart met een vrachtschip slaap je in een kajuit en eet je samen met de bemanning. Sommige vrachtschepen hebben ook luxueuze accomodatie aan boord zoals een sauna of een zwembad. Met een vrachtschip kan je verschillende bestemmingen kiezen.

Meer informatie:

https://cptnzeppos.com/

www.directferries.nl/vracht

seatravel.nl

freight.dfdsseaways.com

www.freightercruises.com

www.hamburgsued-frachtschiffreisen.de

www.freighter-travel.com

 

The man in seat 61

Mark Smith is een Brit die een website gemaakt heeft waar zowat alle internationale treinverbindingen te vinden zijn. De opbouw van de website is erg gebruiksvriendelijk want je kiest je vertrek- en eindpunt en de site genereert voor jou de verschillende reisopties. Naast internationale treinverbindingen in Europa, Azië, Afrika,... vind je er ook informatie over ferry's.

Meer informatie:

www.seat61.com

www.facebook.com/TheManinSeat61