Dag van de Trage Weg

19 oktober 2019 09:00Add to Calender 2019-10-19 07:00:00 2019-10-19 07:00:00 Dag van de Trage Weg | Netwerk Duurzame Mobiliteit Elk jaar in de herfst vindt Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/dag-van-de-trage-weg Vlaanderen Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public
Tot
20 oktober 2019 20:00

Elk jaar in de herfst vindt Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs authentieke landwegen en nieuwe tracés. Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen in ons land.

Dit jaar vindt ons nationaal campagneweekend plaats op 19 en 20 oktober 2019! Dit is het weekend na de verkiezingen, waarbij we de verkozenen meteen een duidelijk signaal kunnen geven om trage wegen hoog op de agenda te plaatsen.

 

Organiseer jij mee?

Daarvoor doen we opnieuw beroep op jou! Wil je met je vereniging, gemeente, sportclub,… ook een activiteit organiseren? Registreer ze hier! Alles is mogelijk, zolang het maar op, langs of over trage wegen doorgaat: van een wandeling tot loopwedstrijd, van inventarisatie van de natuur tot een blik op het cultureel erfgoed dat trage wegen te bieden hebben. Organiseer eens een spel langs de dorpsbaantjes, of steek samen met de buurtbewoners de handen uit de mouwen om een trage weg op te knappen en te heropenen. Misschien kan er wel een trage weg of nieuwe realisatie officieel ingewandeld worden!

Meer info en inspiratie: dagvandetrageweg.be