duurzame mobiliteit in Gent 2.0

17 februari 2020 19:30Add to Calender 2020-02-17 18:30:00 2020-02-17 18:30:00 duurzame mobiliteit in Gent 2.0 | Netwerk Duurzame Mobiliteit Debat duurzame mobiliteit in Gent https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/duurzame-mobiliteit-gent-20 Gent Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public

Gents MilieuFront en VormingPlus Eeklo-Gent nodigen experten en beleidsmakers uit om zich te buigen over de mobiliteitsvraagstukken van het nieuwe decennium.

Wat moeten we eerst doen: straatparkeren bannen in Gent-centrum, of eerder een tolheffing invoeren op de R4 en R40? Zijn dure investeringen in auto-infrastructuur nog wel van deze tijd? Wanneer is Gent rijp voor de invoering van een ‘fietszone 30’ en vervangt de stad het zieltogende De Lijn door een eigen Gentse vervoersmaatschappij?

Een debat op het scherpst van de snee met onder andere Ann Plas (kabinetschef schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw, Stad Gent), Jochen Goekint (adviseur Mobiliteit, Unizo) en Frank Witlox (professor Economische Geografie, UGent).

Na de bespreking van de stellingen wrapt mobiliteitsexpert, VUB-professor en GMF-bestuurder Kobe Boussauw het debat up, trekt conclusies en legt deze naast de GMF-standpunten rond duurzame mobiliteit.

Organisatoren: Gents Milieufront, VormingPlus Gent-Eeklo
Locatie: De Krook (stadsbibliotheek Gent)
Doelgroep: breed publiek (150-tal deelnemers, Gentenaars)