Fix the mix

4 december 2018 09:00Add to Calender 2018-12-04 08:00:00 2018-12-04 08:00:00 Fix the mix | Netwerk Duurzame Mobiliteit Gemengd verkeer, een essentieel onderdeel van sterk fietsbeleid https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/fix-mix Sint-Niklaas Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public

Fietsberaad Vlaanderen ontwikkelde een concrete aanpak voor veilig fietsen in gemengd verkeer. Op de studiedag “Fix the mix” stellen we die aan u voor. Veel steden en gemeenten worstelen met een gebrek aan ruimte om iedereen zijn eigen plek op straat te geven. Het lijkt een keuze tussen het fietspad of de parkeerstrook. Toch kan een goede weginrichting met aangepaste intensiteiten en snelheden in gemengd verkeer ook sterk fietsbeleid zijn. Gemengd verkeer als goede fietsinfrastructuur, die bovendien ook flexibel is en veel opties openlaat. 

 

Een positief verhaal over gemengd verkeer dus, waar bereikbare verblijfsgebieden met een hoge leefkwaliteit én meer verkeersveiligheid centraal staan. We tonen inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, laten experts en bevoorrechte getuigen aan het woord, en stellen de “Fix the mix”-aanpak voor.

 

Meer informatie en inschrijven