MO*talks: Is de auto een moordwapen?

13 juni 2018 19:30Add to Calender 2018-06-13 17:30:00 2018-06-13 17:30:00 MO*talks: Is de auto een moordwapen? | Netwerk Duurzame Mobiliteit 3 experten stellen zich de vraag: is de auto een moordwapen? Interessante Mo*talk in Brussel. https://www.duurzame-mobiliteit.be/events/motalks-de-auto-een-moordwapen Vlaams-Nederlands Huis deBuren Brussel Netwerk Duurzame Mobiliteit info@duurzame-mobiliteit.be Europe/Brussels public

De funeste rol van de verbrandingsmotor op fossiele brandstof in de klimaatverandering is gekend. De kwalijke gevolgen van de uitstoot van diezelfde wagens in onze steden is intussen ook een belangrijk thema. Het aantal doden en gekwetsten in het verkeer daalt bij ons, maar het verkeer is in Afrika intussen een van de belangrijkste doodsoorzaken geworden. De tijd dat de auto-industrie ongedwongen reclame kon laten maken door elke rijdende Belg met de sticker ‘De auto, mijn vrijheid’, ligt ver achter ons. Toch blijven we verslaafd aan onze (salaris)wagens. Hoe dodelijk is de auto eigenlijk?

Meer info en inschrijven

Mo*Talks laat hierover drie experts aan het woord en gaat met hen in gesprek. 

William Todts: Slim transport redt meteen levens
William Todts is directeur van Transport & Environment, een Europese organisatie die zich inzet voor duurzaam verkeer.

Kris Peeters: De consument is machteloos als het beleid buigt voor het bedrijfsbelang
Kris Peeters, also known as ‘de andere Kris Peeters’ is mobiliteitsexpert en auteur van ‘Het voorruitperspectief’, ‘De file voorbij’ en ‘Weg van mobiliteit’. Hij houdt ook een interessante blog bij.

Janine Hogendoorn: De auto weren uit onze steden is noodzakelijk, maar hoe doen we dat?
Janine Hogendoorn (1970) is de ‘founding mother’ van Ring-Ring®, een Nederlandse sociale impact onderneming die het gebruik van de fiets stimuleert en waardeert vanuit verschillende perspectieven tegelijkertijd: lokale overheid, werkgevers, ondernemers, verzekeraars en u en ik zelf. Via de Ring-Ring®-app worden fietskilometers (Fkms’) bijgehouden en worden daar voordelen en kortingen aan gekoppeld. Ring-Ring® is ondertussen al actief in 8 steden, waaronder Antwerpen.