Fietsersbond zoekt een medewerker communicatie

23.01.2023

Fietsersbond wil fietsen nog meer vanzelfsprekend maken.

De Fietsersbond behartigt als onafhankelijke vereniging de belangen van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel, is het aanspreekpunt als het gaat om functioneel fietsen en is een gewaardeerde partner, door zich kritisch, constructief en innoverend op te stellen. Dat doen we op alle beleids- en beslissingsniveaus en ook lokaal (stad, gemeente, regio) door 120 lokale afdelingen, 23.000 leden en 1.300 vrijwilligers.

Meer info over Fietsersbond vind je op www.fietsersbond.be

Functie

● Als medewerk.st.er van het communicatieteam ga je samen met je collega’s aan de slag om de acties en campagnes van Fietsersbond goed in de verf te zetten.

● Je zit mee aan de knoppen en je onderzoekt mee welke mediakanalen geschikt zijn om de doelgroep en doelstelling te bereiken.

● Je ondersteunt je collega’s bij het toepassen van de Fietsersbondstijl en de juiste tone of voice.

● Je schrijft copy en doet redactie op teksten voor diverse online kanalen.

● Je rolt mee de communicatiestrategie uit voor de acties en initiatieven van Fietsersbond.

● Je stuurt de communicatie aan van specifieke campagnes en acties zoals ‘30 Dagen Minder Wagen’ en ‘Verkiezing Fietsgemeente/stad 2023 - 2024’.

● Je werkt verder aan de uitbouw van de actiepakketten voor onze lokale afdelingen.

● Je werkt mee aan ons driemaandelijks ledenmagazine VEELO.

Profiel

● Je wil meebouwen aan een echt fietsklimaat in Vlaanderen en Brussel en je staat helemaal achter de missie en visie van Fietsersbond.

● Je kan op een creatieve manier een duidelijke boodschap overbrengen naar verschillende doelgroepen.

● Je werkt resultaatgericht en probleemoplossend, met een kritische blik. Je werkt graag in teamverband en je kan zelfstandig werken wanneer nodig.

● Je kan overweg met de gangbare grafische programma’s zoals Adobe, InDesign, Photoshop, Canva, fotografie en film/montage… of je kan je hierin snel inwerken.

● Je bent vertrouwd met social media en je hebt kennis van of interesse in de basisprincipes van webtoegankelijkheid, usability en search engine optimization.

● Ben je vertrouwd met foto, video, animatie (en mengvormen) voor diverse online kanalen? Dat is geen must maar zeker een pluspunt.  Je schrijft en spreekt goed Nederlands, kennis van Engels en Frans is een troef die je kan inzetten.

Aanbod

● We bieden je een contract (zwangerschap) van ongeveer 5 maanden (27 februari 2023 tot 7 juli 2023). Reële kans op verlenging.  Een voltijdse job (of in overleg 80% ).

● Een prikkelende functie met impact in een ‘booming business’.

● Een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit.

● Loonvoorwaarden conform de barema’s van paritair comité 329.01 met overname van relevante anciënniteit.

● Een interessante verlofregeling volgens pc 329.01 met extralegale verlofdagen, flexibele werktijdregeling en ruime mogelijkheid tot thuiswerk.

● Maaltijdcheques en een fietsvergoeding.

● Terugbetaling kosten woon-werk en een Blue bike-abonnement.

● Laptop en gsm-plan op maat.

● Terugbetaling onderhoudskosten van je fiets. ● Een topteam met enthousiaste collega’s in een dynamische omgeving in volle verandering.

● Kantoor in hartje Brussel, uitstekend bereikbaar.

Hoe solliciteren

Heb je interesse, mail je motivatiebrief en CV naar [email protected] met als onderwerp ‘sollicitatie Medewerk.st.er Communicatie’.

Heb je vragen? Bel gerust naar Ludo op 0495 24 12 62.

Let op! Geschikte kandidaten worden snel na hun kandidatuur gecontacteerd. Daarom hanteren we geen deadline bij deze vacature. Fietsersbond houdt van diversiteit. We werven aan op basis van competenties en zijn vooral nieuwsgierig naar je motivatie.

Fietsersbond houdt van diversiteit. We werven aan op basis van competenties en zijn vooral nieuwsgierig naar je motivatie.