Goede praktijk: Velo op school

09.05.2018
Lokale bereikbaarheid

Elke school wil zijn leerlingen graag een gevarieerd en kwaliteitsvol educatief programma aanbieden. En daar horen ook verplaatsingen naar tal van sportieve en culturele bestemmingen bij. Met de aanschaf van een fietsvloot op school kan elke leerling voortaan mee. Uitstapjes worden een evidentie en gemakkelijker te organiseren. Met de schoolfietsen van Velo op School worden scholen niet alleen mobieler, maar geven ze ook nog een ‘boost’ aan sociale tewerkstelling.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

velo op school

Sociaal economiebedrijf Velo vzw ontwikkelde een bijzondere schoolfiets. Volledig op maat en behoeften van scholen: stevig, veilig, gemakkelijk in onderhoud en geschikt voor groot en klein. Velo op School richtte zich tot 2016 enkel naar secundaire scholen, maar nu is het aanbod ook uitgebreid naar basisscholen met de ontwikkeling van een nieuwe fiets.
De schoolfiets van VOS is een stevige en duurzame fiets, waarmee de leerlingen zich comfortabel en veilig kunnen verplaatsen. De volledige technische fiche is te vinden op veloopschool.be.

 

Contact:

http://www.veloopschool.be/

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: