Samen strappen voor het klimaat!

08.07.2024

Op vrijdag 20 september strappen alle Octopusscholen voor het klimaat op de 18de Strapdag.  Dit is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel plaatsvindt op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot waardoor er meer zuivere lucht is voor iedereen. Daarnaast heeft strappen positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Het is goed voor de ontplooiing van kinderen en het bevordert de sociale contacten onderweg naar school en aan de schoolpoort.

Het thema voor het schooljaar 2023 – 2024 is ‘klimaat’. Elke ouder, grootouder, leerling, meester of juf heeft hier een invloed op door de keuze van het vervoersmiddel om naar school te gaan. Vooral auto’s zorgen voor een CO2 uitstoot die bijdraagt aan de klimaatverandering die sinds verschillende  jaren plaatsvindt.

Scholen die inschrijven als Octopusschool ontvangen begin september hun materialenpakket voor de campagnes. Bekijk hier het actiemateriaal voor de Strapdag.

Meer info