Goedopweg 3.0: A Tribe Called Transport

11.07.2019

Digitaal is al een tijdje het nieuwe normaal. We beschikken vandaag over heel wat apps, data en informatie die ons kunnen helpen om duurzame mobiliteit vorm te geven. Met Goedopweg 3.0: A Tribe Called Transport willen we tonen dat de technologische evoluties binnen mobiliteit hand in hand kunnen gaan met sociale innovatie en lokale duurzaamheid. 

Hoe willen we dit doen?

Via A Tribe Called Transport. Dit is een platform dat dient om jongeren die snakken naar 'menselijke en technologische vooruitgang' samen te brengen. Studenten, pas afgestudeerden en startups krijgen een medium waar ze innovatieve oplossingen voor duurzame mobiliteit kunnen verkennen. Daarnaast kunnen ze ook hun eigen ideeën en producten delen met elkaar en komen ze in contact met grote bedrijven die hen willen ondersteunen bij het uitwerken van hun ideeën. 

Tijdens de Week van de Mobiliteit nemen we deel aan enkele hackathons om met jongeren, open data en mobiliteit aan de slag te gaan... en geven we daar een creatieve draai aan ;) 

 

Wat willen we hiermee doen?

We willen sterke lokale operatoren (universiteiten, hogescholen, startups,...) een kanaal geven om hun stem te laten horen. Daarnaast willen we tonen dat lokale duurzame mobiliteit wel degelijk, betrouwbaar, flexibel en efficiënt kan zijn. Om af te sluiten willen we een katalysator zijn voor en naar de beleidsmakers toe om hen te sensibiliseren om meer in te zetten op een nieuw, lokaal, duurzaam en innovatief ecosysteem.

 

Wat doen we tijdens De Week van de Mobiliteit?

Mobility of The Future 2019

#MOTF19 is een 2-daagse Hackathon dat wordt georganiseerd door Junction waarbij jongeren, experts, bedrijven,... samenkomen om zich te verdiepen in verschillende mobiliteitsuitdagingen. Tijdens MOTF2019 zullen we werken rond de challenge: “Hoe kunnen we de publieke ruimte en zelfrijdende mobiliteit samenbrengen – zonder dat zelfrijdende mobiliteit voor meer autogebruik zorgt?”  

Om dit voor te bereiden zullen wij tijdens de zomer een survey afnemen bij jongeren tussen 18-30 jaar waarbij we zullen bevragen naar de kennis en verwachtingen rond deeleconomie, innovatie, MaaS en zelfrijdende voertuigen. De hackathon is de perfecte opportuniteit om de cijfers van de survey voor te stellen en om het belang van innovatieve oplossingen voor duurzame mobiliteit nogmaals te benadrukken. 

Zien we jou daar op 20-21 september?

 

Human explorer event in Bozar

Dit is een evenement in samenwerking met Buskerud County Council, BOZAR, De Ambarassade, De Vlaamse Jeugdraad en A Tribe Called Transport waarbij jongeren uit zowel buiten- als binnenland de kans krijgen om na te denken over hoe lokale overheden een bijdrage kunnen leveren bij het behalen van de VN doelstellingen rond duurzaamheid en de doelstellingen van de EU rond klimaat met een focus op mobiliteit, inclusie, energie, natuur en circulaire economie.

De rol van A Tribe Called Transport zal zijn om de jongeren een creatieve ruimte te geven om hun pitches bij de grote beslissingsnemers te oefenen. Deze opnames zullen later in een podcast gegoten worden.

Op de derde dag van het evenement krijgen wij de kans om het project 'A Tribe Called Transport' voor te stellen tijdens de pecha kucha sessies.

Human explorer zal plaatsvinden van 17/9 tot 19/9 in BOZAR in Brussel.

Meer info volgt!

Stay tuned! ;)

Heb je zelf een idee of zin om samen te werken? Laat het ons weten!