Inspiratie uit Nederland: de snelfietsroutemakelaars zorgen voor de juiste fietssnelweg naar bedrijventerreinen

13.12.2017
fietssnelweg

In de Nederlandse provincie Brabant werken gemeenten en provincie samen aan de uitbouw van een netwerk van snelfietsroutes - zeg maar fietsostrades. Een van de doelstellingen: zorgen voor een betere bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen. En daarvoor stuurt het platform Ons Brabant Fietst een bijzondere makelaar op pad: de snelfietsroutemakelaar.

De taak van de snelfietsroutemakelaar is dubbel. Hij onderzoekt samen met werkgevers en werknemers welke route het meest aan de noden van alle partijen voldoet. En hij geeft advies op maat om werkgevers te activeren om écht iets te ondernemen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Want een snelfietsroute aanleggen is één ding, ervoor zorgen dat ze gebruikt wordt is een ander paar mouwen.

De snelfietsroutemakelaar ging ondertussen al langs bij bedrijven op de route tussen Tilburg en Waalwijk, waar onder meer de Eflteling gevestigd is. Na een reeks gesprekken, interviews en enquêtes met werkgevers en werknemers geeft de makelaar een advies over welke initiatieven in deze context het meest geknipt zijn om mensen op de fiets te krijgen. En dat binnen het bedrijf, maar ook samen met andere ondernemingen die in de buurt gevestigd zijn, de gemeente en het middenveld.


Alle info over de snelfietsroutemakelaar vind je op >> https://onsbrabantfietst.nl