Digitale inspiratiedag duurzame bedrijfsmobiliteit: 17 december 2021

16.11.2021

Schrijf je in

Vrijdag 17 december 2021 van 13u00 tot 16u00
Digitaal

Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert met de Fietsersbond en Bond Beter Leefmilieu een online inspiratiedag over duurzame bedrijfsmobiliteit. Op deze dag inspireren en informeren we werkgevers en werknemers over duurzame bedrijfsmobiliteit en stimuleren we de uitwisseling van kennis en goede praktijkvoorbeelden. 

Schrijf je in!

 

Programma

13u00: Introductie

 

13u10: Keynote met Q&A

  • Cathy Macharis (professor in duurzame mobiliteit aan de VUB) over de 3 V’s : Verschonen, Verschuiven, en Verminderen

 

14u00: Pauze

 

14u10: Break-out Sessies

  • Laad je op voor de vergroening van je wagenpark 

De elektrificatie van het wagenpark staat voor de deur van veel bedrijven. Deze omslag biedt heel wat voordelen en stelt ook enkele uitdagingen. In deze sessie krijgen de deelnemers concrete handvaten                    aangereikt om hiermee binnen hun organisatie aan de slag te gaan.

  • Alternatieven voor zakelijk vliegen

Het verminderen van zakelijk vliegen is meer dan ooit mogelijk. Maar hoe stippel je zo’n duurzaam reisbeleid uit voor je bedrijf en wat zijn de pijlers daarvan?  Je komt het te weten in deze sessie.

  • Vergeet de verduurzaming van je logistiek niet! 

 De impact van logistieke stromen op de ecologische voetafdruk van een onderneming wordt vaak onderschat. Hoe groot is de impact van de logistiek en wat zijn mogelijkheden om deze op korte termijn te                   verduurzamen? Je leert er alles over in deze sessie.

  • Fietsbeleid van onderuit

Hoe kom je tot een breed draagvlak voor de fietsplannen van jouw bedrijf? In deze sessie gaan we in gesprek over het proces om tot een fietsbeleid te komen met impact, omdat het komt vanuit de werknemers zelf.  

  • Drempels in de wetgeving

In deze sessie vragen we welke concrete drempels jou verhinderen in het proces naar een duurzaam mobiliteitsbeleid. Wij bieden handvaten, en gaan waar nodig aan de slag met de input. 

  • De voordelen van telewerk

In deze sessie hebben we het over hoe telewerken kan worden ingericht om te zorgen voor meer productiviteit en focus, alsook motivatie en veerkracht. 

 

15u10: Pauze

 

15u20: Afsluitende plenaire round-up met Q&A

 

16u00: Digitaal café

Met de steun van