Kan de kantoorbus een treinmeisje verleiden?

18.09.2018

Kan de kantoorbus een treinmeisje verleiden?

Dit treinmeisje neemt vandaag de bus. Niet zomaar een bus: de Office-On-Wheels-bus. Een kantoor op wielen, dat de files verschalkt door van filetijd werktijd te maken. Dit artikel wordt je dus gebracht vanop de snelweg.

Ga jij de uitdaging aan?

Nu het de Week van de Mobiliteit is, maak ik er ook meteen een multimodaal dagje van. Ik daag je uit om meer vervoersmiddelen in één dag te gebruiken dan ik vandaag zal doen.

Fiets in fietsgang

Ik spring voor dag en dauw uit bed. De koude douche doet zijn werk: ik ben op slag wakker. Om 6u25 trek ik de deur achter mij dicht om gezwind op de fiets te springen. Want voor ik de Office-On-Wheels-bus kan nemen, fiets ik eerst naar het station om daar de trein te nemen tot Antwerpen-Berchem. Wie ervoor kiest om zo’n 67 km van zijn werk te gaan wonen, moet de gevolgen met de glimlach dragen en dat doe ik dapper.

 

Stopplaats

Dankzij de duidelijke foto van Office On Wheels weet ik perfect waar de bus zal stoppen. Tenminste dat denk ik. De bus rijdt me bijna voorbij, mijn uitbundig gezwaai kan dit nog net verhinderen. De chauffeur ontvangt me vriendelijk en belooft om de onduidelijkheid over de stopplaats op te helderen. Alvast goede punten voor de chauffeur.

Pendelen in luxe

De bus is top. Ruime zetels en ongelofelijk zachte zetels, stopcontacten, usb-aansluiting om je gsm op te laden en een uitklapbaar tafeltje op elke plaats. Het tasje koffie dat je uit de automaat kunt tanken, weet ik ook wel te waarderen. De temperatuur is perfect geregeld en het is heerlijk rustig. Deze bus rijdt vandaag voor de eerste keer, dus er zijn niet zoveel passagiers. Hoewel dat ook aan het vroege opstap-uur kan liggen. De bus vertrekt om 7 uur in Antwerpen.

 

Bureautafel in kantoorbus

Ik heb mezelf goed geïnstalleerd op de kantoorbus. 

 

Reistijd wordt werktijd

Ik ben helemaal klaar om aan mijn werkdag te beginnen en met twee uur werktijd achter de rug op kantoor aan te komen. Na een kwartiertje op de bus besef ik dat het droomscenario geen werkelijkheid zal worden. Mijn wagenziekte steekt stokken in de wielen. Het is misschien al wel 15 jaar geleden dat ik nog eens in een reisbus zat en ik was echt vergeten hoe slecht mijn maag daar tegen kan. Gelukkig is uit het raam staren op zo’n prachtige dag als vandaag niet echt een straf.

Frisse neus

Bij aankomst in Brussel blijkt dat de snelste manier om van de stopplaats naar mijn werk te gaan een lijnbus te zijn. Daar bedank ik vriendelijk voor. Ik geniet van een wandeling en maak kennis met een ander stukje van Brussel. De frisse lucht en beweging kalmeren mijn maag en zo kom ik toch nog monter op het werk aan.

 

Conclusie?

Office On Wheels is een topconcept voor iedereen met een betere maag dan ik. Dit treinmeisje blijft sporen naar het werk. Voor de NMBS heb ik dus volgend dringend verzoek: kunnen jullie zorgen voor wifi en koffie op de trein alsjeblieft? Dan kan ik mijn dagelijkse uur op de trein ook als werktijd inbrengen.