Mama's bakfiets!

17.07.2019
katelijne

Katelijne woont in Antwerpen en besloot één jaar geleden om haar auto te verkopen en deze te vervangen door een elektrische Urban Arrow. Een degelijke bakfiets (de Nederlandse Fietsersbond deed vergelijkende tests) die haarzelf, haar kinderen én de boodschappen comfortabel door de stad zou vervoeren. 

Een goede beslissing zo blijkt. Door de stad laveren is een pak eenvoudiger met de fiets dan met een auto. Op een kleine tien minuten staan ze van thuis in het centrum van de stad. Zo’n elektrische bakfiets is uiteraard wel een investering, maar als je het vergelijkt met de kosten van een auto onderhouden en verzekeren heb je het bedrag zo terugverdiend.

Ook de kinderen waren er snel aan gewend en zijn heel enthousiast over deze manier van reizen. “Dat ze er nog maar eventjes van genieten om zo vervoerd te worden” lacht Katelijne. Want met hun 11 en 8 jaar worden Hannah en Astrid toch stilaan te groot om nog samen in de bakfiets te passen.

Dagelijks leggen ze zo een dertigtal kilometer af. Naar de school van de kinderen, naar het werk, naar de winkel, naar oma, … Katelijne koos er onlangs ook voor om op fietsafstand te gaan werken. Dat maakt echt een verschil, je bespaart jezelf een hoop tijd en stress!

En zijn er ook nadelen? Tja, twee kleintjes misschien… “Ik merk dat er in de stad toch vaak te weinig plaats is voor zo’n bakfiets. Het wordt je niet altijd in dank afgenomen dat je voorbijsteekt. Met bredere fietspaden zou dat al vlotter gaan. Soms staan we ondanks alles toch even in de (fiets)file! Al is dat ook positief natuurlijk, hoe meer fietsers hoe meer vreugd." Katelijne vreest ook dat 'bakfietsmama’s' soms nog een geitenwollensokken imago hebben. Daar moeten we toch vanaf! Het is gewoon zo ongelooflijk handig, iedereen zou het eens moeten proberen!

 

Volg Belgium Cycle Chic ook op Facebook en op Instagram.