Leven - studiedag ruimte & mobiliteit 2023

16.11.2023

Na een toelichting van Eline Aerts (Team Vlaamse Bouwmeester) over het project Leefbuurten en Maarten Vrebos (Stramien) over het Pleinenplan in Antwerpen gingen de deelnemers zelf in een klein groepje aan de slag met een concrete case waar je de leefkwaliteit naar een hoger niveau kan tillen.

Hier vind je hun presentaties:
sessie leven - Eline Aerts - studiedag ruimte en mobiliteit.pdf 
sessie leven - Maarten Vrebos - studiedag ruimte en mobiliteit.pdf

Eline Aerts

Eline Aerts is architect en heeft een onbegrensde interesse voor alle facetten van architectuur en stedelijkheid. Ze werkte 12 jaar als projectleider bij Bovenbouw Architectuur aan diverse projecten in Vlaanderen in alle stadia van het bouwproces. Om nog meer te kunnen bijdragen aan een betere leef- en omgevingskwaliteit, maakte ze in 2021 de overstap naar het Team Vlaams Bouwmeester waar ze aan de slag is als projectregisseur Leefbuurten. Eline begeleidt er de ontwikkeling van zeven verschillende Leefbuurten en geeft vorm aan het overkoepelend leertraject. Vanuit een sterk geloof in het verhogen van architectuurkwaliteit door middel van de ondersteuning van opdrachtgevers, neemt ze sinds 2023 ook de projectbegeleiding van verschillende publieke architectuur- en stedenbouwkundige prijsvragen voor haar rekening.

Maarten Vrebos

Maarten Vrebos is landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Na 9 jaar bij mobiliteitsbureau Vectris te werken, is hij sinds 2017 bij Stramien cv aan de slag als ontwerper. Hij focust op ruimtelijke projecten met mobiliteitsvraagstukken, en zoekt in elk project een geslaagde combinatie van ruimtelijke kwaliteit en duurzame mobiliteit. In opdracht van stRaten-generaal schreef hij samen met Luk Vanmaele het Pleinenplan, een onderzoek dat als doel had woonwijken autoluwer te maken én de belevingskwaliteit voor bewoners en bezoekers te verbeteren.