Over ons

13.05.2019

Over het Netwerk Duurzame Mobiliteit

In 2012 besloot Komimo vzw (historiek), als de koepel van mobiliteitsverenigingen, om de metamorfose te maken naar het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Wissel- en samenwerking zou de impact van de groeiende groep aan partners in het verduurzamen van onze mobiliteit nog groter kunnen maken. De acht leden zijn, ook als bestuur en algemene vergadering, de solide basis waar het Netwerk Duurzame Mobiliteit op is gesteund.

De ambitie is drievoudig: voortrekkers van duurzame mobiliteit krijgen meer slagkracht, overheden maken werk van geïntegreerd duurzaam mobiliteitsbeleid en de groep aan geëngageerde partners voor een duurzame mobiliteitscultuur blijft groeien.

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit neemt dus het voortouw...

 

Of zoals onze missie het zegt:

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt en versterkt als koepel en netwerk voortrekkers in de transitie naar duurzame mobiliteit. Het Netwerk Duurzame Mobiliteit fungeert als platform voor wissel- en samenwerking.

Samen stimuleren we (beleids)engagement in de richting van een ander, duurzaam mobiliteitssysteem. Dat systeem is toekomstbestendig en gaat uit van ieders volwaardige deelname aan onze samenleving. De omslag vraagt een verminderde vervoersvraag, de verschuiving naar duurzame vervoermiddelen en het verschonen van gemotoriseerd verkeer.

Een kijk op onze concrete jaarwerking: