Nationale telewerkdag

16.09.2020
Logo nationale telewerkdag

 

 

Afgelopen jaar hebben heel wat mensen (vaak noodgedwongen) kunnen proeven van telewerk. En hoewel dat in bepaalde omstandigheden niet altijd even evident is, biedt telewerk heel wat voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Maar hoe organiseer je dit als bedrijf ? En wat zijn de eventuele valkuilen?

Webinar

Tijdens de Nationale Telewerkdag op dinsdag 22 september gaan we in om 14u een webinar aan de slag met de resultaten van twee bevragingen die tijdens de zomer werden gelanceerd. SD Worx polste naar ideeën over en ervaringen met telewerk bij werkgevers terwijl VIAS een bevraging losliet op werknemers. De getuigenis van een bedrijf wordt gevolgd door een debat met diverse stakeholders. 
Volg de webinar via onderstaande link. Inschrijven is niet nodig.
Als je een youtube of google account hebt, kan je live vragen stellen.

Naar de webinar

Steek je telewerkers een hart onder de riem op Nationale Telewerkdag!

Nu heel wat mensen noodgedwongen moeten telewerken en de wandelgangen op kantoor wat leger aanvoelen, is het belangrijk om jouw werknemers en collega's niet uit het oog te verliezen. Verras daarom op Nationale Telewerkdag jouw telewerkende werknemers of collega's met een leuk kaartje, een virtueel schouderklopje of een ik-mis-je-smsje en laat hen weten dat je ook vanop afstand aan hen denkt! Geen inspiratie? Gebruik één van onderstaande leuke e-cards!
 
 

Efficiënt en productief thuiswerken

Omdat thuiswerken gezien de bijzondere omstandigheden niet altijd van een leien dakje loopt, helpt HP je graag #goedopweg om ook thuis efficiënt te werken.

Lees hier het artikel 'Werk thuis even efficiënt als op kantoor.

En ook voor werkgever verzamelde HP heel wat tips om te zorgen voor productieve thuiswerkers.

Lees hier het artikel 'hoe zorg je voor productieve thuiswerkers'

Vergoeding voor thuiswerk

In bepaalde gevallen kunnen werkgevers een (forfaitaire) vergoeding voor telewerk voorzien.

Volgens de krant De Tijd versoepelt de fiscus naar aanleiding van de coronacrisis alvast de regels voor werkgevers die dit willen doen.

Lees hier het volledig artikel

Telewerk is meer dan thuiswerk alleen

Heel wat mensen denken spontaan of zelfs uitsluitend aan thuiswerk als er over telewerk gesproken wordt. Nochtans zijn er heel wat andere opties van zogeheten 'activity based working'. Denk maar aan kantoorbussen, co-working spaces, satellietkantoren ...

 

  Informatie over telewerken

  www.telewerken.be

  Op deze 'telewerken toolbox' van  Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer vind je alle informatie over telewerken, voor werkgever en werknemer

  Linkedin-groep

  Word lid van de Linkedin-groep 'Thuiswerkgever' om interessante informatie en tips uit te wisselen.

  E-book SD Worx

  SDWorx ontwikkelde een e-book ‘Hoe je van telewerken een win-win maakt

   

  Over de Telewerkdag

  De Nationale Telewerkdag is de opvolger van de Thuiswerkdag en is een initiatief van SD Worx, Digital Wallonia, Pami, VIAS, FOD Mobiliteit, UWE, Bond Beter Leefmilieu, SPW Wallonie, Bar d'office en Netwerk Duurzame Mobiliteit. 

   
  thuiswerk